Αιδώς Αργείοι

Λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα ο Πατούλης θριαμβολογούσε, επειδή «κατόπιν ενεργειών του» θα συστεγάζονται Οφθαλμίατροι με καταστήματα Οπτικών και Δερματολόγοι με νυχούδες.

Ιδού τι έλεγε τότε σε διθυραμβικό Δελτίο Τύπου:

«Μετά από επίμονες προσπάθειες του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, με τροπολογία που ψηφίστηκε στο Νόμο 5007/2022 Άρθρο 82, «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», τροποποιείται το άρθρο 1 του ν. 4208/2013 (Α’ 252), περί συστέγασης των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), και πλέον διευρύνεται η δυνατότητα συστέγασης των ιατρείων με άλλους φορείς όπως εργαστήρια αισθητικής, οπτικά καταστήματα, διαιτολογικά γραφεία και πολυδύναμες διαιτολογικές μονάδες».

Ως αναμενόμενο η ρύθμιση προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις από Οφθαλμιάτρους, Δερματολόγους και τον ΠΙΣ.

Και αίφνης ο Πατούλης άλλαξε ρότα και τώρα ζητάει από τον νυν υπουργό Υγείας ν’ αλλάξει τη ρύθμιση που ψήφισε ο τέως υπουργός Υγείας-κατόπιν ενεργειών Πατούλη βεβαίως, βεβαίως- και σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου του ΙΣΑ αναφέρει:

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο ΙΣΑ, είχε αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, με την οποία ζητούσε να γίνει αποδεκτό το αίτημα της Ένωσης Οφθαλμιάτρων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος, για κατάργηση της δυνατότητας συστέγασης ιατρών Οφθαλμιάτρων, με καταστήματα οπτικών ειδών που θεσπίστηκε με τη διάταξη του άρθρου 82 του Ν. 5007/2022“.

Επειδή ο Γιώργος Πατούλης κατά τη μακρόχρονη θητεία του στα κοινά έμαθε -ανάμεσα στ’ άλλα- και ορισμένες αρχαιοελληνικές εκφράσεις, με τις οποίες διανθίζει τους λόγους του, θα επικαλεστούμε μία, που είναι και η αγαπημένη του:

-Αιδώς Αργείοι!