ΑΙΤΗΣΗ για την πλήρη ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων από το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού

p style=”margin: 5pt 16.6pt 0pt 21pt”>ΈΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ

Προς

το ΔΣ του νοσοκομείου Ρεθύμνης

 

Επαναφέρουμε την από 16/03/2012 πρόταση – εισήγηση της Ένωσης γιατρών Ρεθύμνου καθώς και κοινωνική απαίτηση των κατοίκων προς το ΔΣ του νοσοκομείου Ρεθύμνου για την πλήρη ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων από το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού, για την οποία δεν έλαβε η Ένωση και ο κάτοικος του νομού, ποτέ γραπτή απάντηση.

Ο Πόντιος Πιλάτος έδωσε ξανά την λύση με την στάση του. Μόνο πού αυτή την φορά στο Σταυρό ανέβηκε ο ανασφάλιστος, ο αποκλεισμένος, άρρωστος και υγιής.

Σας γνωστοποιούμε ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνου, στου οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο ανήκετε, έχει ήδη καταγράψει στα βιβλία εισερχομένων ασθενών την σοβαρή αύξηση του ανασφάλιστου πληθυσμού.

Το υγειονομικό ζήτημα πού προκύπτει, όταν η πολιτεία εγκαταλείπει την υγεία, είναι απειλή κατά της ζωής όλων μας. Το συνειδησιακό δεν είναι διαχειρήσιμο. Το ηθικό είναι όνειδος και πομπή για την φυσική ιστορία του ανθρώπινου είδους.

Το ζήτημα επιπλέον, των αξιών με τις οποίες ζούμε και πορευόμαστε ως γιατροί και κοινωνικά όντα, μας αναγκάζει να μην μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε ούτε να λειτουργήσουμε ως λειτουργοί υγείας.

Η Ένωση γιατρών υποβάλλει αίτηση και απαίτηση στο νέο ΔΣ, να ληφθεί απόφαση που να καταργεί το εισιτήριο των 5 ευρώ που ακυρώνει το συνταγματικό δικαίωμα της δωρεάν πρόσβασης στην υγεία και το νοσοκομείο να καλύπτει οικονομικά την νοσηλεία και τις εξετάσεις των ανασφάλιστων ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, αναγνωρίζοντας την συνθήκη ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και την μη ισότιμη πρόσβαση όλων στην υγεία.

 

25.04.201

ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ