Ακόμη ψάχνουν κονδύλια στην Υγεία

Στο Μαξίμου βρέθηκε την Δευτέρα ο Δημ.Αβραμόπουλος, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Εξερχόμενος ο υπουργός είπε, για μία ακόμη φορά, ότι προβλήματα που χρονίζουν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Υγείας, «φτάνουν στη φάση της επίλυσής τους».

Για τις εφημερίες, υποστήριξε ότι σε λίγες ημέρες στόχος είναι να καταλήξουμε σε συλλογική σύμβαση με τους γιατρούς. «Εχουμε συμφωνήσει και με τους γιατρούς και με το υπουργείο Οικονομίας και απομένουν λίγες ώρες για να λήξει αυτή η εκκρεμότητα και να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και η Κοινοτική Οδηγία», είπε ο κ.Αβραμόπουλος.

Για την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είπε ότι υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομίας για να ακολουθήσουν επιπλέον προσλήψεις.

Σχολιάζοντας γενικότερα θέματα οικονομικής πολιτικής εν μέσω της κρίσης και απαντώντας σε ερώτηση εάν συντάσσεται με την πολιτική Αλογοσκούφη ο υπουργός ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις, αλλά τελικά όλοι συγκλίνουμε σε μια ενιαία γραμμή.