“Ακραίος και κυνικός” ο Γκαργκάνας

«Η Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προσομοιάζει με ακραίο νεοφιλελεύθερο και αντεργατικό μανιφέστο, το οποίο φιλοδοξεί να είναι προπομπός των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών σε μια αντικοινωνική κατεύθυνση».

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Συνασπισμού Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την Έκθεση του κ. Νίκου Γκαργκάνα.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει εντυπωσιακή «τη σύγκλιση των απόψεων του κ. Γκαργκάνα με τις κατεδαφιστικές για το ασφαλιστικό σύστημα προτάσεις του κ. Αναλυτή» και εξοργιστικό το ότι η όλο και πιο χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, όπως αναφέρει, αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στις υποτιθέμενες, όπως τις χαρακτηρίζει «αγκυλώσεις» στην αγορά εργασίας.

«Την ίδια ώρα» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Γκαργκάνας εξωραΐζει τις ληστρικές πρακτικές και καταχρηστικές μεθοδεύσεις των Τραπεζών».

Προκλητικά κυνικό χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, κατηγορεί το Διοικητή της ΤτΕ πως «εκφράζει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου να απαλλαγεί από την Κοινωνική Ασφάλιση, που τη θεωρεί βάρος, και γενικά να προωθηθούν ταχύτερα όλες οι αντιδραστικές “μεταρρυθμίσεις”».

«Οι θέσεις του ταυτίζονται με τις προτάσεις Αναλυτή, τις δηλώσεις του επιτρόπου της ΕΕ Χ. Αλμούνια, τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» προστίθεται στην ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο ζητά «να εκφραστεί χωρίς καθυστέρηση η λαϊκή ενότητα στη γραμμή της ανυπακοής και της αντεπίθεσης για τα σύγχρονα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας».