Ακυρώνει το Συμβούλιο Επικρατείας το διορισμό των εγκαθέτων στον ΠΙΣ

p>Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες και διασταυρωμένες πληροφορίες το ΣτΕ εξέδωσε σήμερα ακυρωτική απόφαση σχετικά με τον διορισμό από τον Υπουργό Υγείας των εγκαθέτων στον ΠΙΣ. Η απόφαση με αριθμό 2691/2009 ακυρώνει τον διορισμό  με το σκεπτικό ότι ο Υπουγός σε περίπτωση που είχε αντίρρηση όφειλε να κάνει έλεγχο νομιμότητας της συγκρότησης του ΔΣ του ΠΙΣ και όχι έλεγχο σκοπιμότητας,

 

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η απόφαση του υπουργού Υγείας ακυρώθηκε καθώς κρίθηκε ότι ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με το συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο, δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει τη διαδικασία ανάδειξης και λειτουργίας του ΠΙΣ και των άλλων Ιατρικών Συλλόγων. Αναφέρεται ακόμη στην απόφαση του ΣτΕ ότι ο υπουργός Υγείας υπερέβη τις αρμοδιότητές του, προβαίνοντας σε «ουσιαστική εκτίμηση των συνθηκών αναδείξεως του νέου Δ.Σ. του ΠΙΣ, αποφαινόμενος ότι παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του ΠΙΣ και ότι δεν εκπληρώνονται οι σκοποί αυτού με την υφιστάμενη συγκρότηση του Διοικητικού του Συμβουλίου».

 

Η σκοπιμότητα της επέμβασης του Υπουργού οδήγησε σε διορισμό ημετέρων απολύτως αρεστών και ελεγχόμενων από τον Υπουργό και μάλιστα μετά την εξάμηνη θητεία δόθηκε επιπλέον τετράμηνη παράταση, με τον ισχυρισμό της διευκόλυνσης της υποψηφιότητας ορισμένων εκ των εγκαθέτων στις βουλευτικές εκλογές.

 

Τις επόμενες μέρες η απόφαση θα επιδοθεί στις δύο πλευρές και ευελπιστούμε οι εγκάθετοι να αποχωρήσουν χωρίς επεισόδια από τα γραφεία του ΠΙΣ και χωρίς να επαναλάβουν τις απεχθείς απειλές εναντίον των υπαλλήλων που εργάζονται εκεί.

                                                       

                                                     Βαρνάβας Δημήτρης