Αλ. Μπένος: Προτίθεμαι να αποδείξω το ανυπόστατο των συκοφαντικών ισχυρισμών Πουλή-Γεωργιάδη με όλα τα νόμιμα μέσα

«Ο ίδιος δεν έλαβα, αν και ως επιστημονικός υπεύθυνος έχω το δικαίωμα αμοιβής, ούτε ευρώ» λέει ο καθηγητής Αλέξης Μπένος σχετικά με το έργο του στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τους «συκοφαντικούς ισχυρισμούς» του Άδ. Γεωργιάδη και του Στ. Πουλή.Η δήλωση του καθηγητή Αλέξη Μπένου


Σήμερα 4 Μαΐου 2018, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ, με προσκεκλημένο τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Ά. Γεωργιάδη, ο κ. Σταμάτης Πουλής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ, ισχυρίστηκε ότι έλαβα ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2011 για λογαριασμό του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής ΑΠΘ. Λέγοντας μισές αλήθειες και μισά ψέματα, ο ίδιος συνέδεσε την κατοπινή συμμετοχή μου στο Διοκητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ (από το Μάιο ως το Νοέμβριο τουν 2016)​, για να υποστηρίξει μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ότι, λίγο-πολύ, “μαζί τα φάγαμε” .


Μέσα στον οίστρο του να με “εκδικηθεί”, γιατί στους λίγους μήνες της θητείας μου στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ “κούναγα το δάχτυλο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις” (εδώ, ομολογώ, είναι απολύτως ειλικρινής!), ο κ. Πουλής με κατηγορεί για πράγματα που απλώς δεν καταλαβαίνει. Προς αποκατάσταση, λοιπόν, των γεγονότων, ανέλαβα, ως επιστημονικός υπεύθυνος, μετά σχετική σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2004 μέχρι και το 2012, το έργο “Επέκταση του συστήματος παρατηρητών νοσηρότητας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία”. Σκοπός του έργου ήταν η καταγραφή σε καθημερινή βάση των κρουσμάτων των κοινών λοιμωδών νοσημάτων (όπως γρίππη, γαστρεντεριτιδες, ιλαρά, κλπ) σε όλη τη χώρα και η εκτίμηση της διασποράς τους με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση πιθανών επιδημικών εξάρσεων.
Το έργο λοιπόν αυτό που διήρκεσε από το 2004 ως το 2012, και όχι από το 2011 ως το 2012 που είπαν οι συκοφάντες, είχε συνολικό απολογισμό 320000 Ευρώ. Όλη αυτή την περίοδο απασχολήθηκαν στο έργο 17 συνεργάτες οι οποίοι και πληρώθηκαν με αντίστοιχες συμβάσεις. Ο ίδιος δεν έλαβα, αν και ως επιστημονικός υπευθυνος έχω το δικαίωμα αμοιβής, ούτε ευρώ.
Τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα βρίσκονται στον ΕΛΚΕ του ΑΠΘ.​​


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 6pt 35.45pt”>Επειδή το μείγμα άγνοιας, σκοπιμότητας και ανοησίας ξεπερνά ηθικά και πολιτικά όρια, βεβαιώνω τον κ. Πουλή και τον κ. Γεωργιάδη ότι προτίθεμαι να αποδείξω το ανυπόστατο των συκοφαντικών τους ισχυρισμών με όλα τα νόμιμα μέσα.


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: center; MARGIN: 0cm 0cm 6pt” align=center>Αλέξης Μπένος
Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

*αν εχετε κουραγιο για καφριλα ακούστε από 22:05