ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

    Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας

    Το πρωί επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», με αφορμή την επίσχεση εργασίας των γιατρών και τα γενικότερα προβλήματα του δημόσιου Νοσοκομείου. Αμέσως μετά δήλωσε: «Ημέρα με την ημέρα, η κυβέρνηση απαξιώνει όλο και περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο υπουργός Υγείας επιμελείται με ιδιαίτερη φροντίδα την κατασκευή και προβολή μιας εικονικής πραγματικότητας, η οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία. Πίσω από τη βιτρίνα κρύβονται οι τεράστιες ελλείψεις του ΕΣΥ, ελλείψεις που διογκώνονται οδηγώντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην απαξίωση και τους πολίτες και το προσωπικό σε απόγνωση.

    Ο υπουργός εκβιάζει το προσωπικό του «Γ. Γεννηματάς» για την υπογραφή συμβάσεων που μετατρέπουν τις αμοιβές για τις εφημερίες από υπερωρίες σε επίδομα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το προσωπικό είναι απλήρωτο για τις εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2007. Μέχρι πρότινος είχα την αίσθηση πως ο εργασιακός μεσαίωνας υπάρχει μόνο στον ιδιωτικό τομέα και στις βιομηχανίες, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Σήμερα διαπίστωσα ότι και στα δημόσια νοσοκομεία οι γιατροί και το προσωπικό εργάζονται σαν ανθρακωρύχοι με λευκή στολή.

    Σε καμία χώρα, που αξιώνει να διατηρεί ένα αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα υγείας, δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ενεργεί με τέτοιον τρόπο, προκειμένου να προωθήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν να κυριαρχήσουν πλήρως στον τομέα της υγείας».