Αλαβάνος κατά Αβραμόπουλου: κρύβεται από τους εργαζόμενους

Με ένα νέο σύγχρονο τομογράφο ενισχύθηκε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός την Τρίτη. Όπως δήλωσε ο Δ.Αβραμόπουλος παρόμοιοι τομογράφοι θα εγκατασταθούν και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δέχθηκε τις βολές του προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου.

Συγκεκριμένα, κατά τα εγκαίνια του νέου τομογράφου, που λειτουργεί με το σύστημα ποζιτρονικής υπολογιστικής (PET-CT), ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Δηλώνει την απόφασή μας με γρήγορους ρυθμούς, όχι μονάχα στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, να αναπτυχθούν τέτοιες μονάδες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους γιατρούς, προσφέροντας χρήσιμες υπηρεσίες στους ασθενείς».

»Είναι ένα έργο, για το οποίο δούλεψαν πολλοί και για αρκετά χρόνια. Και τούτο, διότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τη γραφειοκρατία αλλά και την απροθυμία σε πολλές περιπτώσεις, να κατανοήσουν το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το μηχάνημα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, κυρίως, στο επιστημονικό πεδίο.

»Οι γιατροί εξήγησαν, πόσο σημαντικό είναι αυτό το μηχάνημα αιχμής για την ιατρική επιστήμη, για τη διάγνωση του καρκίνου και την καταπολέμησή του», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του πρώην υπουργού Υγείας, Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια τη διαδικασία για την τοποθέτηση του τομογράφου στο Ευαγγελισμό.

Εν τω μεταξύ, κατά την εκδήλωση, έξω από το νοσοκομείο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στα νοσοκομεία. Ερωτηθείς σχετικά με την κινητοποίηση, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Παρατηρήσαμε, ότι υπάρχει μια κινητικότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Παρόλα αυτά και ένας εργαζόμενος να έχει διαφορετική άποψη, τη σεβόμαστε και την ακούμε. Ως προς κάτι, μπορεί να έχει και δίκιο».

Στον υπουργό Υγείας επιτέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος σημειώνοντας πως «δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας κρύβεται από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, όπως έγινε σήμερα στον Ευαγγελισμό».