Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας

 

Στον Αγώνα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας ενάντια στο σφαγιασμό των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ενάντια στην κατεδάφιση κατακτήσεων ενός αιώνα και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των υποδομών και των επιχειρήσεων, στην παράδοση της χώρας στους δανειστές, την Τρόικα και τη διεθνή τοκογλυφία και την μετατροπή της σε νεοαποικία.

 

Ο αγώνας τους θέτει τις προϋποθέσεις για να οδηγηθεί αυτή η συγκυβέρνηση σε πτώση και ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας έξω από μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και τη θηλιά του χρέους. Μας βοηθάει στον αγώνα μας για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

 

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ.

 

Η απεργία είναι δικαίωμα και δεν καταργείται με χουντικού τύπου διατάγματα που τόσο μας έχει συνηθίσει η συγκυβερνητική συμμορία.

 

Η ΕΙΝΑ βρίσκεται στο πλευρό τους και –μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία- στις 31/1 θα δώσει το δικό της παρόν στην Πανϋγειονομική Απεργία.

 

 

 

 

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

 

 

Ο Πρόεδρος

< 

< 

<Γιαννάκενας Κων/νοςΟ Γραμματέας

< 

< 

<Γιακουμής Τάσος