Άλλος ένας νεκρός στη Σκιάθο λόγω ασθενοφόρου…

Ένας 47χρονος έφυγε από τη ζωή στη Σκιάθο, πριν προλάβει να φτάσει στο Κέντρο Υγείας του νησιού για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς στην Ελλάδα της λιτότητας του 2015, το νησί έχει…
μοναδικό οδηγό ασθενοφόρου.

 Το περιστατικό συνέβη εχθές το πρωί όταν ο 47χρονος έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή. Η σύζυγος του ειδοποίησε αμέσως το Κέντρο Υγείας, με τον διευθυντή του ελλείψει ασθενοφόρου να σπεύδει στο σπίτι του ασθενή προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Όταν ο γιατρός κατάφερε να φτάσει στο σπίτι του 47χρονου διαπίστωσε ότι ήταν ήδη νεκρός με την ώρα θανάτου να προσδιορίζεται στα 15 λεπτά προ της άφιξης του.

Ο 47χρονος ήταν δημοτικός υπάλληλος στο Δήμο Σκιάθου και πατέρας τεσσάρων παιδιών, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον του δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το Κέντρο Υγείας της Σκιάθου αυτή την περίοδο εξυπηρετείται από συμβασιούχο οδηγό ασθενοφόρου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος της Μαγνησίας, ο οδηγός έχοντας δουλέψει επί 12 συνεχείς μέρες όλες τις βάρδιες που προβλέπονται πήρε το ρεπό του για να μεταβεί στον τόπο διαμονής του, προκειμένου να δει την οικογένεια του.

Κάθε φορά που ο μοναδικός οδηγός ασθενοφόρου του νησιού παίρνει το ρεπό του, σε επιφυλακή τίθενται είτε το περιπολικό της Αστυνομίας, είτε το όχημα της Πυροσβεστικής. Σε πολλές περιπτώσεις τη μεταφορά των ασθενών αναλαμβάνουν οι συγγενείς των ασθενών, με ότι κίνδυνο ενέχει αυτό.

Σημειώνεται, ότι το πρόβλημα αφορά τη νησιωτική Ελλάδα στο σύνολο της. Ενδεικτικά, τον Νοέμβριο ένας 34χρονος άνδρας στην Σάμο, πατέρας τεσσάρων παιδιών επίσης, ξεψύχησε στην άσφαλτο περιμένοντας το ασθενοφόρο, έπειτα από ατύχημα που είχε με δίκυκλο στο οποίο επέβαινε λόγω ασθενοφόρου. Σε εκείνη την περίπτωση αν και έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ άμεσα, το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού πραγματοποιούσε άλλη διακομιδή.