Αλόννησος: 300 παιδιά χωρίς παιδίατρο

Ανησυχία επικρατεί στους γονείς παιδιών της Αλοννήσου από την έλλειψη παιδιάτρου στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού, ένα κενό το οποίο δεν έχει καλυφθεί εδώ και χρόνια.

Οι γονείς σχεδιάζουν να αυξήσουν την πίεσή τους προς το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία και με συλλόγους γονέων άλλων νησιών της χώρας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Παράλληλα, στο ιατρείο δεν μπορούν να γίνουν ακτινογραφίες, αλλά και μικροβιολογικές εξετάσεις αφενός λόγω έλλειψης εδώ και μερικούς μήνες προσωπικού, αφετέρου λόγω παλαιότητας του ακτινολογικού μηχανήματος.

Στην Αλόννησο τα τελευταία χρόνια ζουν αρκετά νέα ζευγάρια. Ετσι εξηγείται το γεγονός πως στα σχολεία φοιτούν περίπου 300 μαθητές. Οι γονείς όμως είναι προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι, γιατί νιώθουν εγκαταλειμμένοι από το κράτος ως προς την παροχή ιατρικής φροντίδας. Αν το παιδί τους αρρωστήσει, δεν υπάρχει παιδίατρος στο νησί για τους εξυπηρετήσει. Θα πρέπει να πάρουν το υδροπτέρυγο και να έρθουν στον Βόλο για να εξυπηρετηθούν. Και τι γίνεται, όταν τα Μποφόρ δεν επιτρέψουν την πραγματοποίηση ακτοπλοϊκών δρομολογίων; Τότε, δυστυχώς, σηκώνουν τα χέρια ψηλά…

Ο διευθυντής του περιφερειακού ιατρείου Αλοννήσου Γιώργος Αθανασίου τόνισε: «Χρειαζόμαστε στο περιφερειακό ιατρείο την πρόσληψη παιδιάτρου, ενός χειριστή-εμφανιστή ακτινολογικού μηχανήματος, ενός παρασκευαστή και μιας νοσηλεύτριας. Τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως είμαστε κάπως καλά. Βρίσκομαι στη θέση διευθυντή του ιατρείου από το 1998 και μέχρι σήμερα δεν έχει καλυφθεί η οργανική θέση του παιδιάτρου στο νησί. Οι γονείς χρειάζονται έναν παιδίατρο. Αλλωστε, τα παιδιά στο νησί είναι πολλά πλέον».