ΑΜΕΑ

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε στη Βουλή ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν με «αυτιστικό τρόπο» στα επιχειρήματα περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.


Άραγε ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιλήφθηκε ότι υπέπεσε σε βαρύτατο ατόπημα εις βάρος των ατόμων που πάσχουν από αυτισμό και δίνουν καθημερινά αγώνα, ώστε να αντιμετωπίζονται με όρους ισότητας από την κοινωνία, πράγμα που μόνο σεβασμό μπορεί να εμπνέει και όχι λοιδορίες;


Δυστυχώς το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο.


Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δαβάκης ο οποίος έβρισε με χυδαίο και παραληρηματικό τρόπο τους Ρομά και επακολούθησε ο μουσαφίρης της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας που εξύβρισε τα ΑΜΕΑ, προκειμένου να πλήξει υποδιοικητή Νοσοκομείου (δείτε εδώ της αντίδραση της ΕΣΑμεΑ).


Φαίνεται λοιπόν πως η ακροδεξιά που ηγεμονεύει πλέον στη ΝΔ έχει καταφέρει να επιβάλλει όχι μόνο την πολιτική τακτική, αλλά και την κοινωνική πρακτική και ορολογία της, μετατρέποντας το κόμμα της κεντροδεξιάς σε δοχείο που συγκοινωνεί απευθείας με τα πιο αποκρουστικά ρατσιστικά στοιχεία.