Άμεσα αποδεκτή από τον Μ. Βορίδη η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ

Από Νίνα Κομνηνού

 

Αποδεκτή έγινε από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, την οποία κύκλοι του υπουργείου Υγείας την αποδίδουν σε λόγους κούρασης και ευθιξίας.

 

Ο νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ θα οριστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς ο υπουργός Υγείας θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Δημήτρης Παπαγιαννίδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου του ΕΚΑΒ το απόγευμα της Δευτέρας, για την καθυστέρηση επί 75 λεπτά του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στη Σάμο, στο οποίο έχασε τελικά τη ζωή του ένας 34χρονος πατέρας 4 παιδιών.

 

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Παπαγιαννίδης αφού ζητά συγγνώμη προσωπικά από την οικογένεια του εκλιπόντος, σημειώνει ότι με την παραίτησή του ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων που δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα.

 

Στην επιστολή του αφήνει και βολές εναντίον προφανώς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και ειδικά του αναπληρωτή υπουργού Υγεάις Λ. Γρηγοράκου που έχει στην αρμοδιότητά του το ΕΚΑΒ, καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "δυστυχώς αντιμετώπισα πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων και ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω – συνεχίζει- ότι επιθυμούν την ευημερία του Ε.Κ.Α.Β….".

 

Και ο κ. Παπαγιαννίδης κλείνει την επιστολή παραίτησής του με τα λόγια του Άρθουρ Σοπενχάουερ:
«Τιμή είναι η εξωτερική συνείδηση. Συνείδηση είναι η εσωτερική τιμή».