Άμεση γνωστοποίηση ποινικών διώξεων ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>Να γνωστοποιείται άμεσα στις υπηρεσίες που ανήκουν σε περίπτωση που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, υπαλλήλων…
Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), στρατιωτικών, αστυνομικών, ζητεί με εγκύκλιό του προς όλες της Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, καθώς και στους ανακριτές της χώρας, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Στην εγκύκλιό του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει ότι οι διώξεις που θα ασκούνται πρέπει «αμελλητί» οι να γνωστοποιούνται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως τονίζει ο κ. Κανελλόπουλος, «είναι αυτονόητο ότι αν η δίωξη αφορά δικαστικούς λειτουργούς και γραμματείς δικαστηρίων, θα γνωστοποιείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου αυτής, όπως αναφέρει ο κ. Κανελλόπουλος, απετέλεσε η διαπίστωση ότι σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις αντίθετες νομοθετικές προβλέψεις που υπάρχουν, δεν γίνεται από τις Εισαγγελίες η γνωστοποίηση των ποινικών διώξεων σε βάρος των αστυνομικών, κ.λπ., υπαλλήλων στις υπηρεσίες που εργάζονται, αλλά και στις περιπτώσεις που γίνονται δεν κοινοποιούνται αυτές στον Γ.Ε.Δ.Δ. και στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ….


naftemporiki.gr