Αμεση στελέχωση και λειτουργία κινητής μονάδας ΙΚΑ και Κέντρου Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας – Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τη στελέχωση και τη λειτουργία κινητής μονάδας του ΙΚΑ και του Κέντρου Υγείας στο Πέραμα, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Το πόσο υπολογίζει τη ζωή του εργάτη η πολιτική που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτεται από την ελλιπή λειτουργία του σταθμού του ΙΚΑ που υπάρχει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ύστερα και από τη μη πραγματοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την πλήρως επανδρωμένη, 24ωρη λειτουργία της κινητής μονάδας, μετά από το θάνατο των οχτώ εργατών στο “FRIENDSHIPGAZ”.

Για να καλυφθούν οι σοβαρότατες ανάγκες αυτού του χώρου, υπάρχει ένας και μόνο γιατρός σε κάθε μία από τις δύο βάρδιες. Από τους δύο γιατρούς, ο πρωινός είναι γυναικολόγος. Τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού είναι ο νοσηλευτής και ο οδηγός του ασθενοφόρου, οι οποίοι βέβαια αναγκάζονται να κάνουν μέχρι και τους καθαριστές του χώρου για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ο σταθμός.

Οι συνολικές αυτές ελλείψεις σε αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικού και σε εξοπλισμό, όπου δεν υπάρχουν ούτε τα αναγκαία, κάνει το Κέντρο Υγείας τελείως αναποτελεσματικό και για το σύνολο του λαού του Περάματος, αλλά και για τους εργάτες της Ζώνης, ακόμα και στην αντιμετώπιση καθημερινών έκτακτων περιστατικών.

Ερωτάται οι κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:

— Την άμεση, πλήρως επανδρωμένη και 24ωρη λειτουργία της κινητής μονάδας του ΙΚΑ.

— Την πλήρη στελέχωση, σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας, ώστε να μπορεί να λειτουργεί κανονικά και να αντιμετωπίζει κάθε έκτακτο περιστατικό χωρίς καμία επιβάρυνση στην υγεία και τη ζωή των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και του λαού του Περάματος».