Αμετροεπής

Βρισκόμαστε σε κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, για το οποίο υπήρχαν μεν ενδείξεις, όμως κανείς δε μπορούσε να προβλέψει την έντασή του.

Είναι αξιοπρόσεκτο πως η αντίληψη αλλά και η αντιμετώπιση της κατάστασης σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλήττονται από το τέταρτο κύμα παρουσιάζει αβυσσαλέες διαφορές.

Για παράδειγμα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε χθες ότι οι περιορισμοί του κορονοϊού ήρθησαν πολύ νωρίς:  «Είχαμε κακή κρίση, κάτι για το οποίο μετανιώνουμε και για το οποίο ζητάμε συγγνώμη».

Αντίθετα, ο αμετροεπής Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε χθες πολύ ικανοποιημένος: «Έχουμε ήδη πετύχει πολλά για τα οποία έχουμε κάθε λόγο  να είμαστε υπερήφανοι».

Πιστεύει άραγε ο κ. Μητσοτάκης πως με τέτοιες αντιλήψεις χτίζεται σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία;

Ουδόλως τον ενδιαφέρει. Όπως δεν τον ενδιέφερε όταν έκανε τσιμπούσια στην Ικαρία με τον Στεφανάδη, όταν έκανε βόλτες στην Πάρνηθα κι όταν πριν τέσσερεις μήνες εμφανίζονταν ξανά υπερήφανος δηλώνοντας πως «Η πανδημία φτάνει στο τέλος της. Ορόσημο τα μέσα Μαΐου για επιστροφή στην κανονικότητα». 

Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις λέξεις «μετανιώνω» και «έκανα λάθος» που χρησιμοποίησε ο Ολλανδός ομόλογός του. Αν κάποιοι κάνουν λάθος – ακόμη και σαμποτάζ- είναι οι πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ποτέ ο ίδιος.

Κι ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν λόγο για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών, φαίνεται πως πάλι κωλύονται να υποχρεώσουν τους κληρικούς, αλλά και τους ένστολους να εμβολιαστούν..