ΑΜΚΑ

Στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, τότε που ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άδωνις Γεωργιάδης υποδύονταν τους υπουργούς Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί μετέρχονταν δεκάδες τεχνάσματα προκειμένου οι ανασφάλιστοι ασθενείς να μη χρεωθούν τη νοσηλεία τους και οδηγηθούν τα χρέη τους στην εφορία. Τότε η ΟΕΝΓΕ και εκατοντάδες γιατροί έπαιρναν πρωτοβουλία και έδιναν δωρεάν πρόσβαση σε ανασφάλιστους και μετανάστες στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων, παρά την αντίδραση και τις απειλές Διοικήσεων και Υπουργείου.
Μετά το 2015, με τη νομοθέτηση της καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων και τη χορήγηση ΑΜΚΑ στους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες που ζούσαν στη χώρα, έπαψαν οι εικόνες ντροπής και οι γιατροί μπορούσαν απερίσπαστοι να κάνουν τη δουλειά τους, νοσηλεύοντας όποιον είχε ανάγκη φροντίδας.

Τώρα επανήλθε η ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας και ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης γυρίζει τη βελόνα 8 χρόνια πίσω, στις αλήστου μνήμης εποχές. «Ένεση ευαισθησίας σε 117 προσφυγόπουλα» αναφέρει το ρεπορτάζ σχετικά με την πρωτοβουλία Διοίκησης και γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας να εμβολιάσουν προσφυγόπουλα που στερούνται ΑΜΚΑ, ώστε να μπορούν να εγγραφούν σε σχολεία.
Ο εγχώριος Σαλβίνι πρέπει να νιώθει περήφανος για το κατόρθωμά του. Περήφανος πρέπει να νιώθει ομοίως και ο υπουργός Υγείας που επέτρεψε να αναβιώσει η αθλιότητα, αλλά και ο κίνδυνος επιδημίας στους πρόσφυγες..