Αναδρομικά 3

Ψηφίστηκε ο νόμος για τα αναδρομικά των γιατρών ΕΣΥ, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση κι αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ο καθορισμός των δικαιούχων και ο υπολογισμός των αναδρομικών για καθένα εξ αυτών.


Με τα σημερινά συστήματα μηχανοργάνωσης, τα Λογιστήρια των Νοσοκομείων μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σε λίγες μέρες, αρκεί οι Διοικήσεις να δώσουν ανάλογη εντολή. Δυστυχώς, πολλές Διοικήσεις ζήτησαν χλιαρά από τα Λογιστήρια ν΄ ασχοληθούν με την εκκαθάριση, χωρίς να θέτουν χρονοδιάγραμμα, ενώ άλλες δεν έχουν καν δώσει ανάλογη εντολή.


Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα αναδρομικά σε πολλά Νοσοκομεία δεν πρόκειται να καταβληθούν τα Χριστούγεννα, ούτε καν στις 27 Ιανουαρίου που θέτει ως καταληκτική ημερομηνία η ΚΥΑ.  Μάλλον γύρω στο Πάσχα θα καταβληθούν για αγορά οβελία.


Οι Ενώσεις Γιατρών πρέπει να δραστηριοποιηθούν και ν΄ αναλάβουν στενά την παρακολούθηση της καταβολής των αναδρομικών, ώστε το θετικό αυτό μέτρο να μην έχει την τύχη του γνωστού γεφυριού της Ηπείρου. Επίσης πρέπει να δουν τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων δικηγορικών γραφείων που εμφανίστηκαν διεκδικώντας ποσοστά επί των αναδρομικών!