Αναδρομικά

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για χορήγηση αναδρομικών και στους γιατρούς ΕΣΥ (κλικ εδώ) αποκαθιστά τη σοβαρή αδικία που προέκυψε κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και προκάλεσε αντιδράσεις. Η λήψη της απόφασης στο ανώτερο δυνατό επίπεδο με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, των υπουργών Υγείας, του Αν. Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, διασφαλίζει πως πρόκειται για σοβαρή δέσμευση και όχι για επικοινωνιακό τέχνασμα.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Το σημαντικό είναι πως δίνεται πολιτική λύση στη χορήγηση αναδρομικών σε όλους τους γιατρούς ΕΣΥ και όχι μόνο σ΄ εκείνους που δικαιώθηκαν από την αλλοπρόσαλλη απόφαση του ΣτΕ και συνεπώς θα αποφευχθούν μακρόσυρτες δικαστικές προσφυγές, από τις οποίες οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και οι δικαστικοί επιμελητές.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Ευελπιστούμε πως τον επόμενο μήνα που θα καταρτίζεται ο προϋπολογισμός του 2019 θα εξειδικευτούν τα ποσά ανά βαθμίδα και ο χρόνος καταβολής, ώστε να αισθανθούν οι γιατροί ΕΣΥ πως υπάρχει υλικό αντίκρισμα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και τη σκληρή λιτότητα που βιώσαμε για μια οκταετία.