Αναδρομικά 7 μηνών

«Αναδρομικά 7 μηνών ζητούν οι γιατροί» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (κλικ εδώ).


Βεβαίως οι γιατροί διεκδικούν πολύ περισσότερα αναδρομικά. Διεκδικούν αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα, δηλαδή για 74 μήνες!


Δυστυχώς η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ, αντί να εκφράζει και να διαπραγματεύεται καθαρά αυτή τη διεκδίκηση, προβάλλει κουτοπόνηρα διάφορους περίπλοκους ισχυρισμούς, προκειμένου να μηδενίσει την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για χορήγηση αναδρομικών σε αντίθεση προς την αρνητική απόφαση του ΣτΕ. Ως αναμενόμενο αυτοί οι περίπλοκοι ισχυρισμοί προκαλούν σύγχυση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και να οδηγούν σε τίτλους, όπως αυτός που προαναφέραμε.  


Η Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ συμπεριφέρονται απροκάλυπτα ως μακρά χείρα του Περισσού και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ευχόμενοι επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοσοκομειακών γιατρών προκειμένου ν΄ αποτελέσουν «λίπασμα στην επαναστατική διαδικασία».


Όμως η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ οφείλει να κατανοήσει πως οι γιατροί δεν είναι μολυβένια στρατιωτάκια. Γυρίζουν την πλάτη στην ωμή και παράλογη αντιπολιτευτική πρακτική, πράγμα που καταλήγει στην αποψίλωση κάθε κινητοποίησης. Όπως -καλή ώρα- αυτής που διοργανώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή μπροστά στο κτίριο του ΣτΕ, όπου οι συγκεντρωμένοι -όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο– μπορούσαν να μετρηθούν άνετα στα δάχτυλα των δύο χεριών..