Αναδρομικά- ΟΕΝΓΕ

Υπογράφηκαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στην επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους και τις επόμενες μέρες θα υπογραφούν οι αντίστοιχες για τους γιατρούς ΕΣΥ. Θα επακολουθήσουν οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι και πρόβλεψη είναι να καταβληθούν τα αναδρομικά πριν τα Χριστούγεννα.


Μόνη δυσαρεστημένη από την εξέλιξη παραμένει η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ. «Ψίχουλα» ανέβαζε και «ψίχουλα» κατέβαζε τα αναδρομικά η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ στο Γενικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, προκαλώντας θυμηδία στο αναιμικό Συμβούλιο, το οποίο μετά βίας κατόρθωσε να αποκτήσει απαρτία για να συνεδριάσει.


Ακολούθησε σήμερα η αποτύπωση της απόφασης, όπως την κατέγραψαν η Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ με διατυπώσεις αντάξιες μαθητή Ε΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου. Μικρό δείγμα: «Η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει ένα μόνο μέρος των αναδρομικών που μας χρωστάνε, είναι αποτέλεσμα των παρεμβάσεων και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας ..». Εννοούν άραγε πως η Ομοσπονδία αγωνίστηκε να μας χορηγηθεί ένα μέρος και όχι όλα τα αναδρομικά; Πιθανόν, αφού λίγο καιρό πριν δήλωναν στα μέσα ενημέρωσης πως διεκδικούμε αναδρομικά μόλις 7 μηνών!


Και η σχολική έκθεση για τις καταστροφικές συνέπειες από τη χορήγηση των αναδρομικών καταλήγει με το επικό:


– «Για αυτό και δεν πρόκειται να μας «κλείσουν το στόμα» με μία εφάπαξ δόση».


Και μη χειρότερα..