Αναδρομικά

Είναι πρωτοφανής η μικρότητα και εμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν η ΝΔ και τα προσκείμενα Μέσα Ενημέρωσης τη χορήγηση αναδρομικών στα Ειδικά Μισθολόγια, την αποτροπή μείωσης των συντάξεων, τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.


Πριν δύο μήνες προεξοφλούσαν πως επρόκειτο για πομφόλυγες και τίποτα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Μάλιστα πίεζαν τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να θέσουν βέτο στο Eurogroup και να ακυρωθεί κάθε θετικό μέτρο. Μόλις φάνηκε πως οι απονενοημένες τους προσπάθειες πέφτουν στο κενό γύρισαν το χαβά και άρχισαν να κραυγάζουν για προεκλογικούς μποναμάδες και «έξτρα φορομπόνους». Παρ΄ όλες τις κραυγές η ΝΔ αναγκάζεται κάθε φορά στη Βουλή να ψηφίζει μέτρα που η ίδια καταγγέλλει.


Να εξηγούμαστε: το να αποκαθίστανται -κατά ένα μέρος- οι σφαγιαστικές περικοπές που έκαναν το 2012 στους μισθούς των εργαζομένων η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί ούτε μποναμά, ούτε καν δωράκι. Αποτελεί οφειλόμενη αποκατάσταση της αδικίας τώρα που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και οι εργαζόμενοι οφείλουν να διεκδικήσουν τη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών τους, τουλάχιστον στα επίπεδα πριν την κρίση.
* Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή των αναδρομικών (εδώ)


* Εδώ και 15 μέρες ακούμε πως η ΟΕΝΓΕ μελετά επίσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο για να μάθει πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά. Σήμερα (του Αγίου Νικολάου, βοήθειά μας) η ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε πως θα κάνει την περιλάλητη επίσκεψη, αν και όλοι οι γιατροί της χώρας γνωρίζουν από προχτες, μετά από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και τη δημοσίευση της ΚΥΑ, πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά.
Επειδή ενδέχεται να περάσουν περιπέτεια διαβαίνοντας την Πανεπιστημίου, ας βάλει ο Άη-Νικόλας το χέρι του μη μας θαλασσοπνιγούν..