ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Να πάψει το υπουργείο Υγείας τις επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους

Η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία εκφράζει την αγωνία της για τη διαρκή υποβάθμιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, τα οποία κινδυνεύουν να αναστείλουν τη διεξαγωγή τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παράλληλα τονίζει πως «με έκπληξη παρατηρούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να υποβαθμίζει τις αντιδράσεις του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού σε προεκλογικές δράσεις και να εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους“.

Τα προβλήματα που επικαλούνται οι συνάδελφοι είναι αυτά για τα οποία έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας με επανειλημμένα υπομνήματά μας και δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Η δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί είναι αποτέλεσμα της επίμονης άρνησης να δοθεί μια γενναία λύση.

Στην ανακοίνωσή της η Αναισθησιολογική Εταιρεία επαναλαμβάνει τις προτάσεις της για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τις οποίες το υπουργείο Υγείας συνεχίζει να μη λαμβάνει υπόψη του.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: