Ανακοίνωση

div align=”right”> Πειραιάς, 31-1-201

                                                                                         Α.Π.   482    
 
Προς
Υπουργό Υγείας & Κ.Α.
 
       Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καθιστά γνωστό σε όλους και ζητά την άμεση τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας για την εγκληματική μισθολογική απαξίωση των εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας.
       Η οργανωμένη εξαθλίωση της Δημόσιας Υγείας σε φάρμακα, αναλώσιμα, προσωπικό έρχεται να επισφραγιστεί με την μισθολογική εξαθλίωση όλων των εργαζόμενων και βεβαίως των υπηρετούντων ειδικευμένων και ειδικευόμενων ιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία.
       Η απαξίωση της Ιατρικής Κοινότητας στο πρόσωπο του ιατρού που εργάζεται στα Νοσοκομεία είναι πλήρης και αποτελεί προσβολή για τον άρρωστο. Επίσης προσβλητική είναι και η μη πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, οι οποίες είναι 8, 9 ή 10 σε κάθε ιατρό και από αυτές πληρώνεται τις 6 ή 7.
       Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θα ζητήσει ενημέρωση από όλα τα Νοσοκομεία της περιφέρειάς του για τα οφειλόμενα προς τους ιατρούς και εν συνεχεία θα προβεί σε κάθε νόμιμο μέσο για την άμεση αποπληρωμή τους. Για δε τις διαμορφούμενες αποδοχές των ιατρών του ΕΣΥ, μαζί και με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους, θα απευθυνθεί στους Ευρωπαίους συναδέλφους για να προασπίσει το κύρος του Ιατρικού Σώματος.
       Παρά ταύτα το Υπουργείο Υγείας, χωρίς πραγματικό διάλογο με τους θεσμικούς ιατρικούς φορείς, σπεύδει άρον-άρον να καταθέσει νομοσχέδιο «για την Ιατρική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις…». Μήπως αντί αυτού θα έπρεπε να προωθήσει με νομοθέτημα ως κατεπείγουσα την αναγκαιότητα της χρηματοοικονομικής στήριξης των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου με πενιχρές αποδοχές απαξιώνει τους λειτουργούς του μετά από πολλά χρόνια σπουδών και υπηρεσίας ;
 
 
        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                                                         ΣΑΡΩΦ ΠΑΥΛΟΣ