Ανακοίνωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι προσπάθειες μας, να μην κλείσει η μοναδική προνοιακή μονάδα στο νησί μας, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ικαρίας, φέρνουν αποτέλεσμα. Αυτό είναι συνέπεια της μαζικής συμπαράστασης και συμμετοχής στον αγώνα μας, εκατοντάδων δημοτών και φορέων τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Από τις 29/4 που ενημερωθήκαμε ότι αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Γηροκομείου, ξεκινήσαμε μια μαραθώνια κυριολεκτικά προσπάθεια, για να ανακληθεί η απόφαση. Εκθέσαμε το σοβαρό πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 29 Απρίλη και ζητήσαμε να συγκαλέσει ο Δήμος έκτακτο Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα το Γηροκομείο και να μπει μπροστά ώστε να αρθεί η απόφαση του Δ.Σ. του Γηροκομείου να κλείσει το ίδρυμα.

Στις 3 Μάη εκδώσαμε το πρώτο Δελτίο Τύπου. Την ίδια μέρα απάντησε, με τετρασέλιδο κείμενο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου, στο οποίο εξέφραζε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του.

Στον αγώνα που ξεκινήσαμε -μεγάλος για τις δυνάμεις επτά εργαζομένων- μπήκε μπροστά ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κ.Υ. της Ικαρίας. Συμμετείχαν ενεργά η ΕΛΜΕ Ικαρίας και Φούρνων, Σύλλογοι και πολλοί συνδημότες μας.

Στις 10/5 εκδώσαμε Κάλεσμα για Πανικαριακή Συγκέντρωση, καλώντας δημότες και φορείς να πάρουν μέρος. Πράγματι στις 14/5 έγινε μία μαζικότατη συγκέντρωση, στην οποία αποφασίστηκε, με συντριπτική πλειοψηφία, κατάληψη του Γηροκομείου που ξεκίνησε στις 16/5,  για να μην απομακρύνουν κανέναν ηλικιωμένο, να μην απολύσουν κανέναν εργαζόμενο, να μην ανασταλεί ούτε μία μέρα η λειτουργία του ιδρύματος.

Στο διάστημα αυτό κυκλοφορήσαμε σε όλη την Ικαρία και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. άλλα δύο Δελτία Τύπου (15/5 και 17/5) καθώς και κείμενο υπογραφών (ήδη μαζεύτηκαν εκατοντάδες). Τα ραδιόφωνα της Περιφέρειας καθημερινά αναδεικνύουν το πρόβλημα. Στις 17/5 ο Δήμος αποφασίζει τη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. για τις 19/5. Παρευρέθηκαν μέλη της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου και μέλη του Δ.Σ. του Γηροκομείου. Η αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη κάτι που εκφράζει την αγωνία όλων των Ικαριωτών για την τύχη του Γηροκομείου.

Όπως από την αρχή επισημαίναμε, ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στη λύση του προβλήματος. Όντως με το ψήφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ., στο οποίο φάνηκε ότι συμφωνούν οι εκπρόσωποι της Μητρόπολης και του Δ.Σ. του ιδρύματος, διασφαλίζεται ότι το Γηροκομείο δε θα αναστείλει ούτε μέρα τη λειτουργία του, δε θα απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος και ότι από το 2012 θα λειτουργεί με καλύτερες προϋποθέσεις.

Συνεχίζοντας τον αγώνα μας, αναμένουμε τη Δευτέρα , τη γραπτή απόφαση του Δ.Σ. του Γηροκομείου, για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του .

Ο μαραθώνιος αγώνας των είκοσι ημερών, ανέδειξε τη δυνατότητα και τη δύναμη που έχουμε οι εργαζόμενοι και όλοι οι δημότες, για να ξεπεράσουμε προβλήματα που όλους μας αφορούν. Θεωρούμε ότι η κοινή μας δράση, ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας, είναι παρακαταθήκη και προϋπόθεση για τους αγώνες που έρχονται.