Ανακοίνωση

Ν.Π.Δ.Δ.

Λάρισα, 18.2.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, συντασσόμενος με τις αποφάσεις των μεγαλύτερων Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας (Αθήνας-Πειραιά-Θεσ/νίκης), την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ, την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και γενικά με όλο το Ιατρικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καταγγέλλει τον διάλογο-παρωδία που διοργάνωσαν οι Υπουργοί Υγείας και Εργασίας, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του το πρόσφατο νομοθετικό έκτρωμα, που κατεδαφίζει ότι απόμεινε στο χώρο της Υγείας.

Καταγγέλλει, επίσης τους «εφιάλτες» των ελάχιστων ιατρικών σωματείων που συμμετείχαν ως «ντεκόρ» σ’ αυτόν, τον υστερόβουλο διάλογο και ζητά την απομόνωσή τους από το Ιατρικό Σώμα, χαρακτηρίζοντας τους πλέον για πάντα ως «νεκροθάφτες» της επιστημονικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας των γιατρών και παράλληλα ως «αμειβόμενους» νεροκουβαλητές των Υπουργείων, οι οποίοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους.

Οι πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, οι κινητοποιήσεις με την συμμετοχή του συνόλου του Ιατρικού Κόσμου ανά την Ελλάδα, διαμόρφωσαν μια νέα δυναμική στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνδικαλιστικό Κίνημα. Μια δυναμική που δεν μπορεί πλέον να την εκφράσει η σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ, που το μόνο που κάνει είναι να σέρνεται πίσω από τα γεγονότα, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Θεωρούμε πως, η άμεση σύγκλιση έκτακτης Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. (εντός δεκαημέρου το αργότερο) αποτελεί πλέον μονόδρομο. Αν η ηγεσία του Π.Ι.Σ. συνεχίζει να κωφεύει ο Σύλλογος μας είναι αποφασισμένος να απευθυνθεί σ’ όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας, για να συγκληθεί με τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος

Για τον Ι.Σ.Λ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                  ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ