Ανακοίνωση

 

Συνάδελφοι

Με την παρακάτω ανακοίνωση σας γνωστοποιούμε τους λόγους των κινητοποιήσεων μας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας καθώς βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασιας από το τακτικό ωράριο και τις εφημερίες από τις 03/06/2010.

Με την καταβολή των δεδουλευμένων εφημέριων για το μήνα Δεκέμβριο διαπιστώσαμε σωρεία αλλαγών στα προγράμματα εφημέρευσης που κατατέθηκαν από τους διευθυντές των κλινικών και του κέντρου υγείας , προγράμματα βάσει των οποίων εργαστήκαμε εμείς οι ειδικευόμενοι και οι αγροτικοί ιατροί του νοσοκομείου Λευκάδας. Πιο συγκεκριμένα, ιατροί εμφανίζονται να εφημερεύουν σε ημερομηνίες αναντίστοιχες των πραγματικών, άλλοι να μην εφημερεύουν τις μέρες που εργάστηκαν, άλλοι να εφημερεύουν σε μέρες που βρίσκονταν σε κανονική άδεια, με ουσιαστικό αποτέλεσμα την περικοπή των αποδοχών μας. Η ίδια μεθόδευση δυστυχώς φαίνεται να εφαρμόζεται και στους υπόλοιπους ανεξόφλητους μήνες. Η απάντηση της διοίκησης στις διαμαρτυρίες μας ήταν αοριστολογίες, προφορικές απειλές για απολύσεις, και σήμερα κοινοποίηση για καταγγελία σύμβασης σε παρατασιακή ειδικευόμενη ιατρό.

Άμεσες ενέργειες μας ήταν καταγγελία προς τον επιθεωρητή εργασίας Λευκάδας, προς τον ιατρικό σύλλογο Λευκάδας, προς τα συνδικαλιστικά όργανα (Ε.Ι.Ν.Η-Ο.Ε.Ν.Γ.Ε ) και έναρξη επίσχεσης εργασίας.

Επισυνάπτουμε το κείμενο που κοινοποιήθηκε σήμερα (08/06/2010)  σε συνάδελφο ειδικευόμενη από τη διοίκηση συνοδευόμενο από τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της 6

ης

Υ.Π.Ε κου Λεπίδα, απειλώντας την με καταγγελία της σύμβασής της επειδή βρίσκεται σε νόμιμη επίσχεση εργασιας.

 Καταγγέλλουμε τη συστηματική τροποποίηση των προγραμμάτων εφημερίας των παρελθόντων μηνών με σκοπό την περικοπή των αμοιβών μας από τη διοίκηση, την αναίτια καθυστέρηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και την προσπάθεια εκφοβισμού εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου

 

                                                      

                

 

 

Συντονιστικό Αγροτικών-Ειδικευόμενων ιατρών Νοσοκομείου Λευκαδας.