Ανακοίνωση

p align=”center” style=”text-align: center; margin-bottom: 0pt”>ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ(ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 210-4132242 6976603109 www.sysika.blogspot.com FAX: 2104132242 e-mail:sysi@otenet.gr

  Πειραιάς 10/1/2013                                                                                         Αρ.Πρωτ.1

 

Προς

Τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ                            

Kοινοποίηση:  ΔΣ ΠΙΣ                                                                                          

Κύριοι,

μας προκαλεί κατάπληξη το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΙΣΑ με ημερομηνία 6-1-13 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) στην οποία αναφέρεσθε στην "καθολική αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων  2009-2012".

Η κατάπληξη μας έχει σχέση με την θέση σας, που απαξιώνει πλήρως τους γιατρούς που εργάζονται στις δομές του Δημόσιου Συστήματος, βάζοντάς τους απέναντι στους γιατρούς που έχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία τους, ως να είναι μόνο αυτοί οι λειτουργοί Υγείας.

 Η θέση του Ιατρικού Συλλόγου "αν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει χρήματα, τότε να μην πληρωθεί κανείς", αντιβαίνει στον ρόλο του Ιατρικού Συλλόγου που θα έπρεπε να απαιτεί να πληρώνονται όλοι και όχι κανείς.

 Ο ρόλος του ΙΣΑ περιμένουμε να είναι διεκδικητικός και όχι ρόλος ηττοπάθειας. Περιμένουμε ο ρόλος του να διακρίνεται από ενωτικά χαρακτηριστικά και όχι διασπαστικά που οδηγούν στον γνωστό πλέον και επικίνδυνο για την κοινωνία κοινωνικό αυτοματισμό.

Οι ευθύνες των Κυβερνήσεων, που τα τελευταία χρόνια εμπαίζουν ολόκληρο τον Ιατρικό Κόσμο είναι και θα μείνουν "ιστορικές" . Οι ευθύνες των Κυβερνήσεων που με τις μνημονιακές πολιτικές ειδικότερα στα θέματα Υγείας , εξαθλιώνουν την υγεία είναι τεράστιες και πρέπει ο Ιατρικός Κόσμος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων προβάλλοντας αντίσταση και προτάσσοντας επιστημονικά επιχειρήματα και όχι προτάσσοντας οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές.

Ελπίζουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η ατυχής ανακοίνωση της 6ης Ιανουαρίου 2013 πρέπει να αναθεωρηθεί. Περιμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας. Να είσθε βέβαιοι ότι κανείς γιατρός δε αποδέχεται τέτοια κείμενα και θέσεις που τον οδηγούν στην απαξίωση των συλλογικών του οργάνων.

                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                       ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ