Ανακοίνωση

FAX:2310/262-394

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αρ. Πρωτ.  122                                      Θεσ/νίκη 11-7-12

<                                                                                                                 ΠΡΟΣ

Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση της διαπραγμάτευσης χάνει την αξιοπιστία της με ρυθμούς που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Οι δηλώσεις των στελεχών της και η πρώτη παρουσία του κ. Στουρνάρα στην Ευρώπη είναι αποκαλυπτικές.

Την προειδοποιούμε:

1)      Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν συρρικνώνεται. Χρειάζεται αναβάθμιση, στελέχωση και υποδομές.

Ειδικά σήμερα οι πολίτες και οι κάτοικοι της χώρας πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτό. Δεν είναι όλοι πλούσιοι για να καταφεύγουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ειδικά στην Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται να κλείσει κανένα κρεβάτι αλλά απαιτείται άμεσα η σύνταξη ολοκληρωμένου υγειονομικού χάρτη.

Πρώτο βήμα γι΄ αυτό είναι η διασφάλιση της λειτουργίας του Β ΙΚΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ, ως ενιαίας λειτουργικής μονάδας, μέχρις ότου ανεγερθεί η νέα πτέρυγα του Αγίου Παύλου, που είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ εδώ και χρόνια.

Κάθε καθυστέρηση εξυπηρετεί, αντικειμενικά, ιδιωτικά συμφέροντα.

2)      Να καταβάλλει άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων και να διασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος. Να μην προχωρήσει σε καμία περαιτέρω περικοπή μισθών. Ειδικά τώρα που έρχονται τα χαράτσια της εφορίας και οι συνεπείς φορολογούμενοι αισθάνονται για άλλη μια φορά κορόιδα και υποζύγια , ενώ η φοροδιαφυγή οργιάζει. Αν οι Υπουργοί θέλουν να δουλεύουν απλήρωτοι,  ας το κάνουν για τον εαυτό τους.  Ίσως  και να  είναι  προτιμότερο  να μην κάνουν και τίποτε, προκειμένου να κάνουν αυτά που κάνουν. Άλλωστε και η κυρία Σκοπούλη το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι δεν έχει και τίποτα να κάνει στο Υπουργείο και γι΄ αυτό περιφέρεται στα κανάλια.

3)       Ειδικά στο θέμα της διαφθοράς να αφήσει τα λόγια και να περάσει σε έργα. Και τα έργα απαιτούν ονοματεπώνυμα και ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο στις προμήθειες, στην παραγωγή και στη διακίνηση των φαρμάκων και των υγειονομικών υλικών.

4)      Ο «καύσωνας» για την Κυβέρνηση αν συνεχίσει αυτή την πολιτική, έρχεται. Ο Σεπτέμβριος και η Δ.Ε.Θ. είναι κοντά.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καλεί τις Νοσοκομειακές Επιτροπές και κάθε συνάδελφο σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη 18-7-12 στις 12:00 π.μ. στο Λοιμωδών και οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας  Θράκης την Πέμπτη 19-7-12 στις 10:30 π.μ. και στις ΔΥΠΕ την ίδια μέρα στις 11:30 π.μ.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου για τα θέματα της υγείας.

<Για το Διοικητικό Συμβούλιο

< της Ε.Ν.Ι.Θ.