Ανακοίνωση ειδικευομένων Παιδιατρικής

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt 1cm”>Απο τις 16/5/13 οι ειδικευόμενοι της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης βρίσκομαστε σε επίσχεση εργασίας, με αίτημα μας να πληρωθούν οι απλήρωτες εφημερίες 5 μηνών, και να σταματήσει ο εμπαιγμός μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη διοίκηση του νοσοκομείου.Η πολιτική της καταστροφής του ΕΣΥ πλήττει τα νοσοκομεία πολλαπλώς και οδηγεί στην επισφαλή λειτουργία των νοσοκομείων, με απλήρωτους γιατρούς, ελλείψεις υλικών και προσωπικού και όλα αυτα σε μια περίοδο κρίσης που ωθεί όλο και περισσότερο τους ανθρώπους στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ δυσχεραίνει την πρόσβαση του ανασφάλιστου συμπολίτη μας.

     

      Η αντίδραση του πρώην συναδέλφου και νυν καρεκλοκένταυρου κρατικοδίαιτου διοικητή του ΑΧΕΠΑ κ . Βέργουλα ήταν να προβεί σε απειλές, και μηνυτήριες αναφορές κατά του προσωπικού με τις ψευδείς κατηγορίες της έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο και της παράβασης καθηκοντως αγνοωντας την απολυτη νομιμοτητα της επίσχεσης εργασίας.

     

      Η δημόσια υγεία αποτελει κύριο μέλημα όλων μας, και αυτο μας ωθούσε στο να εφημερευούμε απλήρωτοι για μήνες και παρά τις εξαθλιωτικές μειώσεις στους μισθούς μας, και οι πράξεις μας απαντούν δυνατότερα απο κάθε μηνυτήρια αναφορά.

     

      Οι υπηρεσίες του κράτους ζητούν παράνομα να υπογραφούν πλαστά προγράμματα εφημέρευσης με μειωμένο κόστος, για εφημερίες που ήδη έχουν εκτελεστεί ενάντια σε κάθε λογική και νομιμότητα, μόνο και μόνο για να φανουν επιτυχείς οι οικονομικοί στόχοι των μνημονίων.

    

     Στον αγώνα αυτο δεν ειμαστε μόνοι. Ηδη αρκετά νοσοκομεία της πόλης μας, βρίσκονται σε τροχία ανάλογων κινητοποιήσεων, και κάθε μέρα γινόμαστε ολοενα και περισσοτεροι.

 

Δεν υποχωρούμε από τις κινητοποιήσεις μας

 

Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις, εκφοβισμούς και εκβιασμους.

 

Ζητάμε

Την πλήρη αποπληρωμή των εφημερειών μας, στο ακέραιο του ποσου

Την αποσυρση κάθε ψευδούς, συκοφαντικής, κατάπτυστης μηνυτήριας αναφοράς

Την άμεση εύρεση λύσης για τα πραγματικά προγράμματα εφημέρευσης των επομένων μηνών, 

Την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ

Τελος στην απληρωτη υποχρεωτική εργασία υπό συνθήκες επισφαλεις.

 

Παλευουμε για την αξιοπρεπεια και την ζωή μας.

 

Παλεύουμε για τα αυτονόητα.