Ανακοίνωση για την Απεργία στις 28 Μάρτη

h1>ΑΔΕΔΥ

Αθήνα 26. 3. 2007

    ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τηλ 210.3246109 Fax 210.3246165 Αριθμ. Πρωτ. 155

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά αντιμέτωποι με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

   

    ? Η Κυβέρνηση για τρίτη συνεχή χρονιά και παρά τις υποσχέσεις για προστασία και αναβάθμιση των αποδοχών συνεχίζει την πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων του δημοσίου.

    ? Η εισοδηματική πολιτική του 3,5% για το 2007, οδηγεί σε «αυξήσεις» κάτω από 2% καθώς το ποσοστό αυτό δεν χορηγείται στο σύνολο των αποδοχών αλλά μόνο στις βασικές αποδοχές. Για τρίτη συνεχή χρονιά η αύξηση που δίνεται είναι κάτω και από αυτόν ακόμα τον επίσημα προβλεπόμενο πληθωρισμό.

    ? Η εκκρεμότητα και η αθέτηση υποσχέσεων για το Νέο Μισθολόγιο, τα ΒΑΕ, την υγιεινή και ασφάλεια κ.λ.π. βαθαίνει τη λιτότητα, τις ανισότητες, την υποβάθμιση δικαιωμάτων.

    Η απαξίωση και συστηματική υποχρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας και υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης περιορίζει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αυξάνει την ανασφάλεια για τους πολλούς, για τους νέους και το μέλλον.

    Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα ξαναμπαίνουν στην κλίνη του προκρούστη, ενώ συνεχίζεται η καταλήστευση και η κλοπή των αποθεματικών των ταμείων.

    Οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων της Δημόσιας Διοίκησης, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο κομματισμός και η πελατειοκρατία εντείνουν την αποσύνθεση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ακυρώνουν βαθμιαία το δημόσιο χώρο, τους δημόσιους θεσμούς, τα συλλογικά – κοινωνικά δικαιώματα προς όφελος των ιδιωτών, των ιδιοτελών συμφερόντων, της πλήρους κυριαρχίας της αγοράς.

    Η προωθούμενη συνταγματική αναθεώρηση (ιδιαίτερα τα άρθρα 16, 24, 103) θα οδηγήσει στον περιορισμό βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων (Παιδεία, Περιβάλλον, μονιμότητα κ.λ.π.) στη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων.

   

    Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί:

   

    Νέο μισθολόγιο 1.250 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.

    ¶μεση καταβολή των 176 ευρώ.

    ¶μεση ένταξη στα ΒΑΕ και των εργαζομένων στο Δημόσιο.

    Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.

    Αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των Δ.Υ.

    Χρηματοδότηση και στελέχωση των Δημοσίων και ιδιαίτερα των κοινωνικών υπηρεσιών.

    Εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στο Δημόσιο.

    Πραγματικές Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

   

    Στα πλαίσια αυτά η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2007.

    Καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν αγωνιστικά, μαζικά, ενωτικά στην απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 12.30 το μεσημέρι.

   

   

    Από την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.