Ανακοίνωση- Κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Όλοι και όλες στην πανελλαδική πανεργατική απεργία-Τετάρτη 15/12 προσυγκέντρωση Μουσείο, 10:30 πμ.

    ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

   

   

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

   

    ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

   

    Τετάρτη 15/12 προσυγκέντρωση Μουσείο, 10:30 πμ

   

    Η Κυβέρνηση, η Τρόικα και ο ΣΕΒ με το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ οδηγούν σε ελεύθερη πτώση τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καταργούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, “μετατρέπουν σε λάστιχο” τις εργασιακές σχέσεις, διαλύουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και φορτώνουν νέα οικονομικά βάρη στο λαό.

   

    Την ίδια στιγμή τα δίνουν όλα στο κεφάλαιο. Ελεύθερες και πιο εύκολες απολύσεις, μειωμένη φορολογία κερδών, διατιμημένη εργασία των νέων, μειωμένες εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και του ανοίγουν έτσι την όρεξη να ζητά να πάρει πίσω όλα όσα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.

   

    Η χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ, που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως μεγάλη επιτυχία της, συνοδεύεται από νέους επαχθείς μνημονιακούς όρους και ληστρικά επιτόκια καθώς και από παράταση της επιτήρησης της χώρας μας από την Τρόικα για τον αιώνα τον άπαντα.

   

    Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν και πρέπει να απαντήσουν σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση με τη δική τους αποφασιστική αντεπίθεση. Με τον παλλαϊκό ξεσηκωμό τους. Με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις. Με αγώνες μαχητικούς αλλά και ενωτικούς.

   

    ” Όλοι και όλες στις απεργίες των κλαδικών ομοσπονδιών και συνδικάτων.

   

    ” Όλοι και όλες στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στις 15 Δεκέμβρη. Προσυγκέντρωση Αθήνας: Μουσείο 10:30 πμ.

   

    14/12/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ