Ανακοίνωση- καταγγελία

p align=”center” style=”text-align: center; margin: 0cm 0cm 10pt”>ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ – Ε.Ν.Ι.Θ.

Θεσσαλονικη 23 Ιουλίου 2013

Οι γιατροί του Γ.Νοσοκομείου ¨Αγ.Παύλος¨παράρτημα ΠΑΝΑΓΙΑ ειδικοί και ειδικευόμενοι εχουν να πληρωθούν εφημερίες από το Νοέμβριο του 2012.

 Σάυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους, για τους εργαζόμενους τα χρήματα που προέρχονται από την εργασία τους είναι σημαντικό μέσον γιά να αντισταθούν στον ευτελισμό που έχουν οδηγήσει τη ζωή μας οι ¨όποιοι¨ υπεύθυνοι.

Την ίδια στιγμή που το δημόσιο απαιτεί ο κάθε πολίτης να είναι συνεπής πρός τις οικονομικές υποχρεώσεις του πρός αυτό, την ίδια στιγμή φέρεται ώς ο χειρότερος εργοδότης και επι 9μηνο δεν καταβάλει τις εφημερίες των γιατρών στο νοσοκομείο μας.

Την ίδια στιγμή που βάζει πρόστιμα η εφορία και κάθε δημόσια υπηρεσία  για κάθε καθυστέρηση οφειλών στους πολίτες, την ίδια στιγμή το δημόσιο αδιαφορεί και δείχνει την αναλγησία του πρός τους εργαζόμενους,χωρίς καμμία συνέπεια και τιμωρία .

Δυο μέτρα και δύο σταθμά.

Σήμερα το Νοσοκομείο μας έχει Πανελληνίως την μοναδικότητα να μην έχει πληρώσει τις εφημερίες των γιατρών του από τον Νοέμβριο του 2012.

Ευθύνες αποκλειστικά  έχει ο διοικητής και η διοίκηση του Γ.Ν.¨Αγ.Παυλος¨ καθώς και η εποπτεύουσα αρχή της. Οι μόνοι που δεν ευθύνονται ειναι οι εργαζόμενοι γιατροί ειδικευόμενοι και ειδικοί.  Σημερα η Αναλγησία της διοίκησης δημιουργεί ερωτήματα. Τόσο ξεκομένοι είναι από την καθημερινότητα και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Σε ποίο κόσμο  ζούν? Αυτοί θα αναμορφώσουν πρός το καλλίτερο την Δημόσια Υγεία?

Και το περίεργο είναι ότι κανείς από τους υπεύθυνους δεν χαλά την ησυχία του, αλλά ο καθένας προσπαθεί να απομακρύνει από τον εαυτό του την κάθε ευθύνη για λάθη και παραλήψεις του, που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Παραλήψεις που άν ελεγχθούν από κάποιον αρμόδιο  μπορεί να φθάνουν στα όρια των κοινών ποινικών αδικημάτων. Κανένας ουσιαστικός έλεγχος, καμμία ενέργεια αποτελεσματική. Μόνο ενέργειες που δημιουργούν και διαιωνίζουν την αρρωστημένη κατάσταση που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει. Τι θέλουν να πιστεύουν, ότι για το πρόβλημα ευθύνες έχουν όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που σήμερα βρίσκονται στην διοίκηση του Νοσοκομείου μας?

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου  γιατροί ειδικευόμενοι και ειδικοί απαιτούν από τον διοικητή και τη διοίκηση του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, από τον Υπουργό Υγείας :

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Νοέμβριο 2012 μέχρι σήμερα, χωρίς αυθαίρετες  και παράνομες περικοπές.
  • Την άμεση καταβολή των οικονομικών διαφορών των εφημεριών από Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012.
  • Τον έλεγχο και την απόδωση ευθυνών για την δημιουργία και τη συντήρηση του παρόντος προβλήματος σε κάθε υπεύθυνο σε κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας της αρμόδιας ΥΠΕ.

Για μας τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Οι αγώνες που δώσαμε και που συνεχίζονται για μια Δημόσια υγεία στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, για τη δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου Πυλώνα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη,αίτημα των Θεσμικών αρχών των μαζικών φορέων και των κατοίκων  της περιοχής, δε θα εμποδιστεί με τέτοια μεθοδολογία και πρακτική από κανένα.