Ανακοίνωση της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις μπίζνες της κ. Μέρκελ στο χώρο της υγείας

p>

Τις "μπίζνες" που προανήγγειλε η Άνγκελα Μέρκελ στο χώρο της υγείας σχολιάζει με ανακοίνωσή του η ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση
 

 

Παρότι η κ Μέρκελ δεν έκανε καμιά θερμή δήλωση στήριξης της Ελλάδας και του κ. Σαμαρά, το ταξίδι της μόνο αποτυχημένο δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τα σχετικά δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου. Διότι από ό,τι φαίνεται ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού της κ. Μέρκελ δεν ήταν η έκφραση στήριξης στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά η «στενότερη συνεργασία» (διάβαζε προώθηση των συμφερόντων του γερμανικού κεφαλαίου) σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων και η υγεία.
 

 

Τα φάρμακα και το λογισμικό διαχείρισης νοσοκομείων και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι οι τομείς που στοχεύει προνομιακά το γερμανικό κεφάλαιο, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα. Γίνεται για άλλη μια φορά σαφές ότι για την κυβέρνηση το καταρρέον σύστημα υγείας και το διαρκώς επιδεινούμενο επίπεδο περίθαλψης δεν είναι πεδία παρέμβασης του κράτους και δημόσιας επένδυσης, αλλά απλώς ένας τομέας για «συνεργασίες, συμμαχίες και συμπράξεις», για την ενίσχυση δηλαδή των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος της υγείας των πολιτών.

 

Γεννιόνται, συνεπώς, μια σειρά ερωτημάτων που καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση:

 

–    Αληθεύουν τα δημοσιεύματα (τα οποία πάντως δεν διαψεύστηκαν) περί εκχώρησης τομέων της υγείας στο γερμανικό κεφάλαιο;

–    Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους θα εκταθεί η συνεργασία και ποιοι θα είναι οι εταίροι;
–    Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους πολίτες της χώρας; Θα ιδιωτικοποιηθούν περαιτέρω τμήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και ποια;