Ανακοίνωση Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση των φαρμακοποιών.

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση των φαρμακοποιών.

Για μία ακόμη φορά, οι μεθοδευμένες αντικοινωνικές παρεμβάσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης καθ΄ υπόδειξη της τρόικας στον τομέα της υγείας, έχουν σκοπό να επιβαρύνουν περισσότερο του πολίτες και να πλήξουν το ελληνικό φαρμακείο της γειτονιάς υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.

Με πρόσχημα την επί παραγγελία από το υπουργείο εμπορίου έκθεση του ΟΟΣΑ για την άρση των εμποδίων της ανταγωνιστικότητας και ενώ στη χώρα μας υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός φαρμακείων, ο οποίος βαίνει συνεχώς μειούμενος ως συνέπεια της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ήδη έχουν επιβληθεί, προωθούν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας τους, την άρση κάθε κριτηρίου πληθυσμιακού και χωροταξικού για την λειτουργία φαρμακείου, ενώ θέτουν σε αμφισβήτηση και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς επιτρέποντας το άνοιγμα φαρμακείων από μή φαρμακοποιούς.

Η εφαρμογή των προαναφερθέντων μέτρων μαζί με την απαίτηση για πώληση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) από τα super market και η απελευθέρωση της τιμής τους, θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στα φάρμακα οι οποίες θα προστεθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού που ήδη το 2013 πλήρωσε 25% περισσότερα χρήματα για φάρμακα, θα βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών αφού δεν υπάρχουν ασφαλή φάρμακα, θα πλήξουν την επιστήμη του φαρμακοποιού και θα συρρικνώσουν τα φαρμακεία υπέρων των μεγάλων αλυσίδων.

Αυτή είναι η περίφημη πολιτική της κυβέρνησης για «φθηνό φάρμακο» που υποσχόταν ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης πριν λίγους μήνες.

Κάθε μέρα που περνάει γίνονται και πιο επικίνδυνοι.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

7/3/2014
Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ