Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας ΣΥΝ για τα όργια κερδοσκοπίας στα Δημόσια Νοσοκομεία και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες

p>Αναφορικά με το όργιο κερδοσκοπίας που συντελείται στα Δημόσια Νοσοκομεία το Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ επισημαίνει:
   

    Ο κ. Υπουργός Υγείας βεβαίωσε για άλλη μια φορά – ακριβώς όπως κάνει κατ’ επανάληψη από τις αρχές Σεπτεμβρίου – ότι το νομοσχέδιο για τις προμήθειες έρχεται και όλα θα λυθούν δια μαγείας.
   

    Στο μεταξύ, όμως, η κερδοσκοπία στο χώρο της υγείας οργιάζει, με καπέλα εκατομμυρίων ευρώ στις προμήθειες υλικών από τα Δημόσια Νοσοκομεία. Το νομοσχέδιο όμως που θα φέρει η σημερινή κυβέρνηση, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Η κερδοσκοπία αποτελεί δομικό στοιχείο του συστήματος στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης που προωθεί η κυβερνητική πολιτική στο δημόσιο τομέα Υγείας – Πρόνοιας.

        Βρήκε χρόνο ακόμη ο κ. Υπουργός, υπηρετώντας το διπολισμό και το δικομματισμό, ν’ αναφερθεί και σε δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα αλληλοκατηγορούνται για αδιαφάνεια και σπατάλες και για αποτυχία των πολιτικών Υγείας που έχουν εφαρμόσει.

    Δεν βρήκε χρόνο όμως να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα των απεργούντων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα Υγείας – Πρόνοιας. Όπως για παράδειγμα, τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση που φέτος έπεσε στο 2,71% του ΑΕΠ ή την κάλυψη του 1/3 των κενών οργανικών θέσεων και τους μισθούς πείνας των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.

    Καθημερινά αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ο ρόλος του κ. Υπουργού στο Υπουργείο Υγείας. Επικοινωνιακή, δηλαδή, διαχείριση της τρέχουσας σκληρής πραγματικότητας και απόκρυψη της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας – Πρόνοιας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Έχουν γνώση όμως οι φύλακες.

    

    6/12/06 Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ