Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας ΣΥΝ με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντισμού και την εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας

p>Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντισμού και την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Υπουργείου Υγείας, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ επισημαίνει:

   

    Ο χορός των γιορτών και πανηγύρεων του κ. Υπουργού Υγείας καλά κρατεί. Ευκαιρίας δοθείσης, έβαλε υπό τη σκέπη του και βράβευσε φιλανθρωπικές, μη κυβερνητικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις και προσωπικότητες. Θα προχωρήσει, μάλιστα, το Μάρτιο του 2007 σε μεγαλεπήβολο σχέδιο δημιουργίας ενός φορέα, που θα αποτελέσει το Εθνικό Δίκτυο Κοινωνικού Εθελοντισμού.

        Είναι προφανές ότι με την πολιτική μείωσης, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στο δημόσιο τομέα Υγείας – Πρόνοιας, ο μόνος δρόμος που της απομένει είναι αυτός της Φιλανθρωπίας και του Εθελοντισμού .

    Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ αντί για άλλο σχόλιο απλά βεβαιώνει την ανυπέρβλητη θέληση του για αγώνα για ένα Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλο τον λαό.

   

   

   

    6/12/06 Το Τμήμα Υγείας -Πρόνοιας του ΣΥΝ