Ανακοίνωση του Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σχετικά με τις εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.

h5>

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σχετικά με τις εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται να βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με βάση τις πρόσφατες εξαγγελίες της. Ίσως στον επικείμενο ανασχηματισμό κριθούν καταλληλότεροι για το υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης!

Μετά τα σχέδια του υπουργού κ. Λυκουρέντζου για ανάπτυξη κατά προτεραιότητα του ιατρικού τουρισμού, σειρά πήρε ο αναπληρωτής κ. Σαλμάς ο οποίος θα αξιολογήσει τα δημόσια νοσοκομεία μοιράζοντας αστέρια κατά τα πρότυπα των ξενοδοχείων.

Την ίδια στιγμή και ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας αναζητούν περίθαλψη στο δημόσιο σύστημα υγείας, η τρικομματική συγκυβέρνηση προχωρά σε κατάργηση νοσοκομειακών κρεβατιών και κλινικών, κλείσιμο νοσοκομείων, αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, νοσηλεία επιβάλλοντας επιπλέον χαράτσια που προβλέπονται στο νέο κανονισμό παροχών του χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια υγειονομική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Επειδή εκτός από προκλητικοί γίνονται και επικίνδυνοι πρέπει να τους σταματήσουμε!

19/11/2012

Τμήμα Υγείας