Ανακοίνωση του Τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη συνάντηση του Υπ. Υγείας κ. Λυκουρέντζου με το Γερμανό ομόλογό του.

p align=”center”>Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου

με το Γερμανό ομόλογό του.

Για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «μοιραία και άβουλη» παρακολουθεί τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και αρκείται στο ρόλο του υπάκουου μαθητή στις υποδείξεις της τρόικας.

Στη χθεσινή του συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του, ο κ. Λυκουρέντζος ανανέωσε τους «όρκους αιώνιας πίστης» έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης και του ιδιαίτερου μνημονίου κατανόησης που έχει συνυπογράψει, ανακοινώνοντας παράλληλα την παράδοση μέρους της λειτουργίας των υγειονομικών δομών στο γερμανικό έλεγχο.

Οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές που η μνημονιακή συγκυβέρνηση επικαλείται και εφαρμόζει. Αυτές που κλείνουν νοσοκομεία, καταργούν κλινικές, κρατούν κλειστά κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και επιβάλλουν στον ελληνικό λαό να πληρώνει όλο και περισσότερα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στερώντας του ουσιαστικά επαρκή πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα.

Ταυτόχρονα, γίνεται φανερό πως πολλές από τις «δράσεις» που αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τους Γερμανούς συμβούλους, σχετίζονται με την ασφυκτική υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας και την δια της απαξίωσης παράδοση κερδοφόρων τομέων σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η ακύρωση των μνημονίων και η άσκηση πολιτικής με προτεραιότητα τις κοινωνικές ανάγκες είναι η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική.

27/11/2012

Τμήμα Υγείας