ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-Υπ. Υγείας- Δηλώσεις Υφυπουργού για το Νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2008

Στην Πάτρα ο Υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου, που δήλωσε:

«Η υγεία του πληθυσμού θα αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

«Τα προβλήματα υγείας των κατοίκων της περιοχής θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Παπαγεωργίου μετά το τέλος της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου σήμερα το πρωί.

Και πρόσθεσε: Έχω τη διαβεβαίωση όλων των συναδέλφων γιατρών καθώς και του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ότι η συνεργασία με τα τμήματα του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», που έχουν αρχίσει να φιλοξενούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, είναι άριστη και αυτό θα συνεχιστεί και με τα υπόλοιπα τμήματα. Παράλληλα λάβαμε όλα τα μέτρα, ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η λειτουργία, αλλά και να μη μειωθεί ο αριθμός των κλινών του Νοσοκομείου του Ρίου από τη φιλοξενία τμημάτων του Νοσοκομείου «¶γ. Ανδρέας».

O Υφυπουργός Υγείας έφτασε στην Πάτρα το πρωί ύστερα από εντολή του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου και με σκοπό την ομαλή λειτουργία των δύο Νοσοκομείων μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου και επισκέφθηκε το κτίριο του Νοσοκομείου «¶γ.Ανδρέας», στο οποίο γίνονται εργασίες αποκατάστασης κυρίως ρηγματώσεων της τοιχοποιίας. Οι εργασίες αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως διαβεβαίωσαν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και η ανάδοχος εταιρεία, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναγκατάστασης στον «Αγ.Ανδρέα».

Και όπως ο Υφυπουργός ανέφερε μετά την επιθεώρηση των εργασιών «εφόσον τα αποτελέσματα της μελέτης σεισμικότητας του κτιρίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουλίου, είναι ικανοποιητικά, θα γίνουν οι αναγκαίες επεμβάσεις, ούτως ώστε το Νοσοκομείο να λειτουργήσει σε καθεστώς πλήρους ασφάλειας».

Ακολούθως ο Υφυπουργός μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου προήδρευσε συσκέψεως στην οποία πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, καθηγητές, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, οι Διοικητές και Υποδιοικητές των δύο νοσοκομείων, εκπρόσωποι των εργαζομένων, εκπρόσωποι των ιατρών και υπεύθυνοι της νοσηλευτικής υπηρεσίας.