ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- Απάντηση σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας

p>– ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

      

 Σχετικά με δημοσίευμα έγκυρης εφημερίδας που αναφέρεται στην μη χρηματοδότηση 44 νοσοκομείων, λόγω της μη παροχής οικονομικών στοιχείων από μεριάς τους, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει τα εξής :

   

    Ουδέποτε τέθηκε θέμα μη χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Μέσω του υπουργείου έχουν κατατεθεί τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2010 και των 132 νοσοκομείων της χώρας. Για το 2011, με την εφαρμογή του ESYNET, έχουν ήδη καταγραφεί τα οικονομικά στοιχεία του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και των 132 νοσοκομείων της χώρας, και για το λόγο αυτό έχει καταβληθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση.

   

    Συνεπώς όλα αυτά που διαρρέονται από κάποιους προς τον τύπο, είναι εκ του πονηρού και ως στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν ακραίες μορφές συμπεριφοράς. Σε όλους αυτούς, που προσπαθούν να σταματήσουν τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της υγείας δημιουργώντας με ψευδή και σαθρά επιχειρήματα αρνητικές εντυπώσεις και καταστάσεις καταστροφολογίας, δηλώνουμε πως οι προβοκάτσιες τους δεν έχουν νόημα γιατί ο κόσμος πια καταλαβαίνει, και εν πάση περιπτώσει οι συγκεκριμένες φήμες είναι ανυπόστατες, ψευδείς και υπονομευτικές.

 

Σημείωση Ygeianet: Η συγκεκριμένη Ανακοίνωση τύπου που αφορά σε δημοσίευμα της Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής 20/3/11 ΔΕΝ ήταν αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας!! Το σπουδαιότερο είναι πως το υπουργείο Οικονομικών δεν έβγαλε μέχρι στιγμής καμιά ανακοίνωση διάψευσης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, παρά το ότι σίγουρα θα δέχτηκε φορτικές πιέσεις από τον διαρρηγνύοντα τα ιμάτιά του κ. Λοβέρδο.