ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-Υπ. Υγείας-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

   

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Τηλ. 210.5205291-210.5200738

    Αθήνα, 18 Ιουνίου 2008

   

   

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

   

    Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»

   

   

    Αναφορικά με το Νοσοκομείο «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ» στην Πάτρα, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

   

    «Όπως έχω ήδη ανακοινώσει στην Πάτρα, κατά την εκεί επίσκεψή μου, υπογράφονται σήμερα τρεις υπουργικές αποφάσεις, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών και η σεισμική θωράκιση του κτιρίου του Νοσοκομείου αλλά και να προχωρήσουν τα έργα αναβάθμισης του γενικότερου χώρου.

   

    Ειδικότερα:

   

    1. Ανατίθεται στη ΔΕΠΑΝΟΜ η συνολική εκτίμηση της δαπάνης του κτιρίου και ο άμεσος προσδιορισμός της χρονικής υλοποίησης και ολοκλήρωσης του έργου από τους ήδη υπάρχοντες πόρους.

    Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό θα έχει ολοκληρωθεί 30 Αυγούστου του 2008, ώστε μέσα στον Σεπτέμβριο να επανέλθουν όλοι οι ασθενείς, οι οποίοι έχουν για λόγους προληπτικούς μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ρίο Πατρών».

   

   

    2. Ανατίθενται επίσης στη ΔΕΠΑΝΟΜ τα έργα αντισεισμικής θωράκισης του κτιρίου, τα οποία σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, θα υλοποιηθούν κατά τρόπο ώστε οι εργασίες να μην εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του νοσοκομείου.

   

    3. Εγκρίνεται η κατασκευή δύο επιπλέον ορόφων στην υπό κατασκευή πτέρυγα του κυρίως κτιρίου, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί σε προηγούμενη επίσκεψή μου στην Πάτρα.

   

    Όλα αυτά τα έργα ξεκινούν από σήμερα, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες απομάκρυνσης του δώματος από το κυρίως κτίριο του νοσοκομείου, που ήταν και προϋπόθεση για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

   

    Σε δύο μήνες από σήμερα, τα πρώτα έργα αποκατάστασης θα έχουν ολοκληρωθεί και οι ασθενείς μέσα στον Σεπτέμβριο, θα έχουν επανέλθει. Αυτό αποτελεί δέσμευση του Υπουργείου μας.

   

    Εξάλλου, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2009-2013 προβλέπεται η κατασκευή δύο χαμηλών κτιρίων, βοηθητικών για τη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως έχει ήδη εισηγηθεί από τη Διοίκηση και προβλέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία.

   

    Σε αυριανή συνάντηση του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ με τις Διοικήσεις της 6ης ΔΥΠΕ και των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της περιοχής, θα ρυθμιστούν τα θέματα λειτουργίας του νοσοκομείου Πατρών Ρίο το οποίο έχει επιβαρυνθεί με ασθενείς από το Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», θα καθοριστεί το πρόγραμμα εφημερίας των Νοσοκομείων της Πάτρας για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και θα επιληφθούν θέματα που αφορούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους εργαζομένους του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των έργων αποκατάστασης.

   

    Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη».