ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – Συνάντηση Αλογοσκούφη – Αβραμόπουλου, 19-5-2008

    Αθήνα, 19-5-2008

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης είχε σήμερα το απόγευμα συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομίας κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Λουκάς Παπάζογλου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος – Στράτης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλειος Ριζάς.

   

    Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της προσαρμογής στη σχετική κοινοτική Οδηγία του νέου ωραρίου για τους ειδικευόμενους και τους ειδικευμένους γιατρούς και η διαμόρφωση του συνολικού χρόνου εργασίας (τακτικό ωράριο και υπερωρίες εφημεριών) σε 56 ώρες και σε 48 ώρες εβδομαδιαίως για τους ειδικευόμενους και τους ειδικευμένους γιατρούς αντίστοιχα.

   

    Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για την ενίσχυση με 4.500 προσλήψεις του αριθμού των νοσοκομειακών γιατρών. Έγινε, επίσης, επεξεργασία του Σχεδίου Εδικής Κλαδικής Συμφωνίας, με βάση τη σχετική κοινοτική Οδηγία, το οποίο θα οδηγήσει σε αναπροσαρμογή του μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών.