Ανακοίνωση Υπ. Υγείας για τις κινητοποιήσεις στο Αττικό και το εφημεριακό

p>Ανακοίνωση ΥΥΚΑ για Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2008

   

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ , από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνονται τα εξής :

   

    Καθώς ο τακτικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας για τις εφημερίες εξαντλήθηκε και από τη στιγμή που υπήρξε υπέρβαση των εφημεριών απολύτως νόμιμα , ζητήθηκε άμεσα έκτακτο κονδύλιο από το Υπουργείο Οικονομικών , το οποίο και εγκρίθηκε ταχύτατα.

   

    Ήδη σήμερα έχει σταλεί ποσό 1.800.000 ευρώ στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ , το οποίο προορίζεται για την πλήρη οικονομική αποκατάσταση των ιατρών μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.

   

    Όσον αφορά το θέμα του προσωπικού και των προσλήψεων , επισημαίνεται ότι το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ το παραλάβαμε με το 1/3 του σημερινού προσωπικού . Σήμερα είμαστε σχεδόν σε σημείο πλήρους λειτουργίας κάτι που το παραδέχονται και οι ίδιοι οι γιατροί του Νοσοκομείου.

   

    Όσον αφορά την Οδηγία της Ε.Ε για τις εφημερίες, ήδη υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της ΟΕΝΓΕ για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που θα τακτοποιεί όλα τα σχετικά θέματα.

   

    Η πρόταση μας έγινε μερικώς δεκτή και μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί και η ολοκληρωμένη πρόταση από το Υπουργείο που θα τακτοποιεί το σύνολο των αιτημάτων των Ιατρών όπως τα νέα ωράρια ,τις προσλήψεις ,οικονομικά αιτήματα αλλά και θέματα του πολυδιευθυντικού συστήματος με στόχο την ταχύτερη κάλυψη των κενών θέσεων.