Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το διαγωνισμό του μοριακού ελέχου του αίματος

   

   

   

   

   

    Αθήνα, 10 Ιουνίου 2008

   

   

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Tο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει τα εξής:

   

    «Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ενδιαφερομένων εταιριών, η Διακομματική Επιτροπή, που διεξάγει τον διεθνή διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο του αίματος, ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τις υποψήφιες εταιρίες, στη συνεδρίασή της 9ης Ιουνίου 2008 και προέβη στην κατακύρωση του διαγωνισμού στα 9 Κέντρα Μοριακού Ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

   

    Ειδικότερα, τα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, κατακυρώθηκαν στην εταιρία «SB Biotechnology Suppliers AE». Τα κέντρα μοριακού ελέγχου στα νοσοκομεία Λαϊκό και Γεννηματάς των Αθηνών, στο νοσοκομείο Ρίο των Πατρών και Βενιζέλειο του Ηρακλείου Κρήτης, κατακυρώθηκαν στην κοινοπραξία «Roche Diagnostics (Hellas) Α.Ε – Katopis Group S.A».

   

   

   

   

    Η έκπτωση, που επιτεύχθηκε στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων, από τη διακομματική επιτροπή, ανέρχεται σε 32,19%, σε σχέση με την αρχική προσφορά. Η κατάληξη αυτή κρίθηκε ως συμφέρουσα και αποτελεί επιτυχία για όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην επιτροπή, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των 5 κομμάτων της Βουλής, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Υγείας, υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν, την αποδοτική λειτουργία της Διακομματικής Επιτροπής, που με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, εξασφάλισε τις συμφερότερες προσφορές για το ελληνικό δημόσιο και κατοχύρωσε την ποιότητα και ασφάλεια του αίματος σε όλη τη χώρα.»