Αναλαμβάνουν οι πρώτοι διοικητές νοσοκομείων

Αναλαμβάνουν από σήμερα καθήκοντα, έξι μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, οι πρώτοι από τους νέους διοικητές νοσοκομείων της Θεσσαλίας μετά και την ορκωμοσία τους χθες στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για τους επτά πρώτους διοικητές νοσοκομείων καθώς χθες δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ ενώ όπως τόνισε κατά τη λιτή τελετή ορκωμοσίας ο διοικητής της 5η ΥΠΕ Π. Τομάρας, πρόκειται για «μια θετική εξέλιξη» αφού προηγήθηκε «μια μαραθώνια προσπάθεια, προκειμένου να αναλάβουν οι πρώτοι διοικητές, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο». Ανάμεσά τους ορκίστηκαν και οι δυο διοικητές των νοσοκομείων της Λάρισας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ, για την τοποθέτηση των υποδιοικητών νοσοκομείων. Σημειώνεται πως στα 13 νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στ. Ελλάδας, τοποθετούνται 17 νέοι διοικητές και υποδιοικητές καθώς και 15 διοικητές ή πρόεδροι στα ισάριθμα προνοιακά ιδρύματα, της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας. Ειδικότερα χθες ενώπιον του κ. Τομάρα και του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Αθν. Τσάτσου ορκίστηκαν οι εξής διοικητές: Σκυλλάκος Ηλίας- Δημοσθένης- διοικητής Π.Γ.Ν. Λάρισας, Καραμπάτσας Κωνσταντίνος- διοικητής Γ.Ν. Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ, Ευθυμίου Ματθαίος – διοικητής Γ.Ν. Καρδίτσας, Γκιζίμης Κων/νος – διοικητής Γ.Ν. Λιβαδειάς, Καφαντάρη Βασιλική – διοικήτρια Γ.Ν. Χαλκίδας, Χαλιάσος Γεώργιος – διοικητής Γ.Ν. Καρπενησίου και Γουρνής Νικόλαος – διοικητής Γ. Ν. – Κ.Υ. Κύμης.
ΔΗΛΩΣΗ ΗΛ. ΣΚΥΛΛΑΚΟΥ
Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του ο νέος διοικητής του ΠΝΛ, Ηλίας Σκυλλάκος, σε δήλωσή του αναφέρει πως «θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τόσο τον Πρωθυπουργό της χώρας όσο και την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η τιμή είναι μεγάλη. Το φορτίο βαρύ. Δεσμεύομαι να τους δικαιώσω για την επιλογή τους. Αναλαμβάνω τη Διοίκηση σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη. Κατανοώ τα προβλήματα και υπόσχομαι να αγωνιστώ ώστε τα δίκαια αιτήματα να βρουν λύσεις. Η Υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις όλοι οι Πολίτες να έχουν ισότιμη πρόσβαση στις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες Υγείας».
ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑ
Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του ο νέος διοικητής του ΓΝΛ Κων. Καραμπάτσας σε δήλωσή του αναφέρει πως «αναλαμβάνοντας σήμερα τη Διοίκηση του ΓΝ Λάρισας, ενός υγειονομικού ιδρύματος, πυλώνα του ΕΣΥ, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της χώρας και την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την τιμή που μου έγινε και την ευθύνη που μου ανατίθεται.
Αντιλαμβάνομαι την τιμή και συναισθάνομαι την ευθύνη. Σε εποχές δημοσιονομικής πειθαρχίας όπου η μείωση των δαπανών αποτελεί εθνική προτεραιότητα για κάθε δημόσιο οργανισμό, θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ορθολογική διαχείριση, προτάσσοντας ταυτόχρονα το μεγάλο θέμα της υγείας των πολιτών και φροντίζοντας για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που τους παρέχονται. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια τώρα. Είναι ώρα ευθύνης και σκληρής δουλειάς. Με τη βοήθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού ξεκινάμε μια σημαντική προσπάθεια με διαφάνεια και αξιοκρατία στον ιδιαίτερα ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της υγείας». Σημειώνεται πως στους νέους διοικητές, οι οποίοι επισήμως αναλαμβάνουν από σήμερα καθήκοντα διατέθηκε ενημερωτικό υλικό αλλά και η νεότερη νομοθεσία ενώ σε σύσκεψη που ακολούθησε έλαβαν αναλυτικές οδηγίες, που επικεντρώνονται σε θέματα, μεταξύ άλλων, όπως αυτά των εφημεριών, των προμηθειών κ.ά.
Β.Κ.