Αναλγησία και ιδιοτέλεια ..

Ομνύουν στην αυτορρύθμιση της αγοράς, αλλά μοιράζουν κουπόνια για να αντιρροπήσουν την ακρίβεια. Ομνύουν σε οτιδήποτε έχει ως επιθετικό προσδιορισμό το «ιδιωτικό», ενώ ταυτόχρονα αποκλείουν την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα ιδιωτικό ιατρεία, επειδή θεωρούν πως εκεί υπάρχει υπερσυνταγογράφηση και ρεμούλα.

Εντέλει, μήπως πρόκειται για νεοδεξιούς που ελάχιστα απέχουν από τις αντιλήψεις του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονκ Ουν;

Από προχτές οι ανασφάλιστοι πρέπει να κλείνουν ραντεβού στις υπερφορτωμένες δημόσιες δομές για να συνταγογραφίσουν τα φάρμακά τους. Για να δικαιολογήσει αυτή την απόφαση ο Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε πως αυξήθηκαν τα ΑΜΚΑ δικαιούχων, παρασύροντας τη σχετική φαρμακευτική δαπάνη. Βεβαίως οι ιδιώτες γιατροί δεν χορηγούν ΑΜΚΑ ώστε να κατηγορηθούν πως δημιουργούν προκλητή ζήτηση, ούτε ευθύνονται για την αύξηση των ανασφάλιστων. Επομένως ποια η διαφορά ανάμεσα στη συνταγή που θα εκδώσει ένα ιδιώτης μ’ εκείνη που εκδίδει ένας γιατρός ΕΣΥ;

Καμία.

Ο κ. Πλεύρης θέλει να μειώσει την φαρμακευτική δαπάνη κάνοντας δύσκολη τη ζωή των ανασφάλιστων, οι οποίοι θ’ αναγκαστούν να προμηθευτούν από την τσέπη τους αρκετά από τα φάρμακα που θα τους χορηγήσει ο προσωπικός τους γιατρός. Έτσι θα μειωθεί το υπερβάλλον κονδύλιο φαρμακευτικής δαπάνης, το οποίο αναγκάζονται να επωμιστούν οι φαρμακευτικές εταιρείες ως rebate.

Συνεπώς όλη η ταλαιπωρία των ανασφάλιστων και των δομών του ΕΣΥ, όλος ο συλλήβδην διασυρμός των ιδιωτών γιατρών ως απατεώνων, γίνεται για ένα και μοναδικό λόγο: για να ωφεληθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες κατά 120 εκατ. ευρώ!

Τέτοια αναλγησία από τον υπηρέτη του λαού..