Αναστολή προσλήψεων

Οι εκλογές προκηρύχτηκαν επισήμως χτες και από σήμερα ξεκινά η αναστολή προσλήψεων, αλλά και κάθε «προπαρασκευαστική ενέργεια», πράγμα που σημαίνει πως σταματούν να συνεδριάζουν τα Συμβούλια Κρίσεων για τις προσλήψεις γιατρών και το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
Αν και προχώρησαν τον τελευταίο μήνα οι προσλήψεις των περισσοτέρων από τις 500 θέσεις γιατρών για τα ΤΕΠ, η τύχη των 900 θέσεων που προκηρύχτηκαν προ δεκαπενθημέρου, βρίσκεται στον αέρα.
Η ΝΔ δεν εγγυάται τις προσλήψεις. Μάλιστα ο τομεάρχης υγείας κ. Οικονόμου απειλεί ευθέως πως θα βάλει Χ σε κάθε πρόσληψη στο Δημόσιο!
Ίσως τα Χ θεωρηθούν ως ανέξοδα νταηλίκια του κ. Οικονόμου. Εαν όμως αναλογιστούμε πως η επαναφορά του κανόνα 1:5  για τις προσλήψεις στο Δημόσιο  αποτελεί προγραμματική δέσμευση της ΝΔ, τότε γίνεται κατανοητό πως το Χ θα επιβληθεί εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση η ΝΔ, είτε αυτό λεχθεί μειλίχια από τον κ. Χατζηδάκη, είτε μόρτικα από τον κ. Οικονόμου.
Βέβαια, μπορεί να μη γίνουν προσλήψεις, θα έχουμε όμως μουσαφιραίους στα Νοσοκομεία και την ΠΦΥ. Ο κ. Μητσοτάκης μας προϊδέασε για την είσοδο ιδιωτών στα διαγνωστικά εργαστήρια.
Θα επακολουθήσουν τα χειρουργεία και οι κλινικές..