Αναβαθμίζονται τα τρία κρατικά νοσοκομεία του Πειραιά με τη στήριξη της περιφέρειας Αττικής

Με δύο στεφανιογράφους, συνολικού κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αναμένεται να εξοπλιστούν το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και το Τζάννειο Νοσοκομείο Πειραιά.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη, αποφασίστηκε να εγκριθεί το συγκεκριμένο κονδύλι, καθώς τα μηχανήματα κρίνονται απαραίτητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, στην εισήγησή του, υπογράμμισε ότι στις παρούσες συνθήκες, στις οποίες τα μνημόνια έχουν μειώσει δραματικά τα διαθέσιμα κονδύλια για την υγεία, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και ειδικά τη δημόσια υγεία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, εκτός από τους δύο στεφανιογράφους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση καρδιοπαθειών, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για:

– Την αναβάθμιση του πρώτου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου λειτουργούν οι τρεις παθολογικές κλινικές, προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ.

– Την αντικατάσταση και την αναβάθμιση των δικτύων (ύδρευσης, οξυγόνου, ηλεκτρικομηχανολογικά κ.ά.) στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.

– Εργασίες σε κλινικές και εργαστήρια του Τζάννειου Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.

Τέλος, με την έναρξη υποβολής προτάσεων στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής θα δοθεί προτεραιότητα στην έναρξη της διαδικασίας για χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Παράλληλα, την προγραμματική σύμβαση του έργου «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας», ύψους 460.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας δήμου Σαλαμίνας, ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για έργο πνοής που παίρνει σάρκα και οστά, ενώ τόνισε πως η βελτίωση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας θα δώσει διέξοδο στη νεολαία του νησιού, αναβαθμίζοντας το επίπεδο αναψυχής και άθλησης των κατοίκων και των νέων, καθώς και της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. «Ήδη, μπαίνει στις ράγες ένα παλαιό αίτημα των κατοίκων της Σαλαμίνας, το οποίο καθυστερούσε επί σειρά ετών. Υψηλή προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η άθληση και η δημιουργική απασχόληση της νεολαίας», υπογράμμισε ο κ. Χατζηπέρος.