Αναβλήθηκαν χειρουργεία γονείς σε ρόλο νοσοκόμων

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ λειτούργησαν χθες αρκετά νοσοκομεία της χώρας, αφού οι κλειστοί δρόμοι δεν επέτρεψαν σε γιατρούς και νοσηλευτές να πάνε στη δουλειά τους!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΚΑΤ, όπου τα περισσότερα πρωινά χειρουργεία αναβλήθηκαν λόγω της απουσίας χειρουργών. Η αναστολή της λειτουργίας του ηλεκτρικού με προορισμό την Κηφισιά έως τις 12 χθες το μεσημέρι αποτέλεσε επιβαρυντικό παράγοντα, τόσο για το ΚΑΤ όσο και για το Σισμανόγλειο και το Αμαλία Φλέμινγκ.
Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» παρατηρήθηκε έλλειψη κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να αναλάβουν τον ρόλο των νοσοκόμων οι γονείς των νοσηλευόμενων παιδιών. Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς», όπου μάλιστα δεν είχε προβλεφθεί να προμηθευθούν ψωμί, με αποτέλεσμα να σερβίρουν στους ασθενείς φέτες του τοστ. Η χιονόπτωση στην Αττική προκάλεσε προβλήματα και στη μεταφορά των νεφροπαθών που έπρεπε να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση. Είναι ενδεικτικό πως 90 νεφροπαθείς διακομίστηκαν με οχήματα της Πυροσβεστικής.